tiistai 19. helmikuuta 2013

punainen lanka

Jostain kummasta minulle oli syksyllä ilmaantunut kerä punaista seiskaveikkaa. Alkuperäistä ajatusta langalle en enää muistanut, mutta eipä tuo kauaa lankalaatikossa lojunut. Päätin nimittäin neuloa anopille pitsiset sukat joululahjaksi jollain vanhalla Novitan ohjeella.  

Täytyy kyllä myöntää, ettei tuollaista seiskaveikkakerää kauaa tikuttele. Kai sitä on jo sen verran harjaantunut tässä puuhassa. Eron kyllä huomaa, kun toisinaan tarttuu 2mm puikkoihin ja ohuempaan lankaan. 50 grammasta sukkalankaa piisaa iloa pariksikin illaksi :-)


Loppukerästä neuloin vielä pikkuserkkutytölle lapaset. Täräytin kämmenselkään korinpohjaneuletta.Talteen nämäkin neuleet tänne sivulle, vaikkei näissä kovin huikeisiin neulesuorituksiin ylletty. Lämmöllä silti neulottu.

7 kommenttia:

 1. Miusta taas tuntuu että seiskaveikasta ei pääse millään eroon vaikka viimeksi ko. lankaa oon ostanu joskus kolme vuotta sitten. Sitä vaan riittää ja riittää :D Kivat sukat!

  VastaaPoista
 2. Kivat sukat ja lapaset! Kovin riittoisa kerä, mun veikat lepää edelleen kassissa niin vähän yllätyin, että noinko paljon sitä yhdestä kerästä sais aikaiseksi.

  VastaaPoista
 3. Maritta: mulla on kuule voinu olla joku jämäkerä kaverina. En saata tarkkaan muistaa viime vuotisia juttuja :-)

  VastaaPoista
 4. Kuinka paksuilla puikoilla siis teit nuo punaiset, pitsiset seiskaveikkasukat?

  VastaaPoista
 5. Anonyymi: iik! En muista varmaksi lainkaan, mutta veikkaan 3,25mm tai 3,5mm. Lainasin Novita-lehden kirjastosta, enkä tietenkään muistanut painaa mieleen numeroa. En lehden, enkä puikon :-/

  VastaaPoista
 6. Aa! Onko Novita-lehti siis se Novitan sukkalehti? Siellä tosiaan on tuo sukan ohje, tuossahan tuo lehti on minulla nojatuolin vieressä (: Puikkosuositus on 3,5. Olen aika vasta-alkaja tässä kutomisesssa ja tehnyt lähes kaiken nuilla yksillä ja samoilla 3,5 puikoilla, mutta nyt blogeja lukiessa on alkanut silmät avautua, että josko kokeilisi esimerkiksi seiskaveikkalankaan 3 mm puikkoja ja nalle lankaan sitäki pienempiä, niin työn jälki saattaisi olla erilaista Taidan suunnata tänään puikko-ostoksille (:

  VastaaPoista
 7. Anonyymi: Hei taas! Nuo neulomani sukat oli kyllä jostain vanhasta Novita-lehdestä. Toki voi olla, että ovat napanneet vanhan lehden ohjeen siihen sukkalehteen. Voisiko olla? Minäkin olen hivuuttanut puikkokokoa pienemmäksi, jotta saan sukista tiiviimpiä ja napakampia. Neuleiloa sinne!

  VastaaPoista