perjantai 12. huhtikuuta 2013

pikkuserkku

Että tuntui ihanalta käydä lankakaupassa ostamassa uutta lankaa! Langanostopaussini nimittäin loppui, sillä sukulaisrouva soitti ja pyysi poikain pikkuserkulle kevääksi uutta neuletakkia. Minä olin oitis valmis haasteeseen. Sain kaikin puolin vapaat kädet toteutukseen. Niin langan, värin kuin mallinkin suhteen.

Aikani surffailtuani ja tuumailtuani päädyin minulle jo tutuksi tulleeseen pikkuveli-neuleeseen. Suvin neuloma farkun värinen versio oli jäänyt kummittelemaan mieleeni. Sieluni silmin näin samanmoisen sinisilmäisen serkkupojan päällä. Pelkistettynä, "riisuttuna" versiona. 

Lanka: Rowanin Lima 220g
Puikot: 4mm ja 4,5mm

Lankakaupan täti suositteli minulle Rowanin Limaa. Langan hurjasta nimestä huolimatta minä tyttö tempasin ostoskoriini viisi kerää tuota ihanan pehmoista heleän sinisenä. Vaikka neuloinkin vartalo-osan kahteen kertaan, neule tuntui valmistuvan hetkessä. Paksu lanka, paksut puikot. Lanka tuntui ensimmäisistä silmukoista lähtien ylelliseltä. Neulominen oli varsinainen nautinto. 
 

 Äitini teki syksyllä retken Karnaluksiin ja toi sieltä minulle nyssäkän somia nappeja. Värikkäiden nappien seasta löytyi juuri sopiva määrä puunappeja, jotka ompelin tähän takkiin. Kauniit puunapit tuntuvat olevan kiven alla. Pitäisikö itsekin suunnata Tallinnaan lanka- ja nappiostoksille?!?

 Serkkupoika on 1,5-vuotias, mutta tikuttelin rehvakkaasti 2-vuotiaan kokoisen takin. Pääsiäisenä kyläiltiin ja pikkumies pääsi sovittamaan neuletta, joka oli turhan suuri. Mittaa oli niin hihoissa kuin helmassa muutama sentti liikaa. Mittailimme ja mallailimme ja totesimme, että yksivuotiaan koko sopisi nyt keväällä ja kesälläkin. Tämä sininen versio jää odottamaan syksyä. Lupasin neuloa pienemmän tällä samalla, mieluisalla mallilla.

  Klikklik...nettishoppailu on helppoa ja nopeaa. Uudet langat on jo puikoilla!

7 kommenttia: