keskiviikko 1. toukokuuta 2013

pikkuserkku II

Taisinpa viimeksi turista, että neuloa kutaisin poikain pikkuserkulle soman sinisen pikkuveli-takin pääsiäisen alla. Siitä tuli tosiaankin turhan holja. Hihaa sai kääntää oikein urakalla ja mittaakin oli tytön tunikan lailla. Tiina-täti tarttui uudelleen puikkoihin ja loihti pienemmän version suloiselle serkunpojalle.

Lanka: Rowanin Lima 200g
Koko: 1v.
Puikot: 4mm ja 4,5mm

Pikkuveli-neule on kyllä mukava neulottava! Pienelle miehelle saa työssäkäyvä neulojakin muutamassa päivässä kauniin takin, kun lanka on paksua ja paksut puikot. Pikkuserkun äiti ihastui Rowanin Liman laatuun ja pehmeyteen ja päädyimme vihertävään Limaan...niin hurjalta kuin se kuulostaakin...

Toinen pikkuveli-neule peräjälkeen tuntui jopa rutiininomaiselta neulottavalta. Tikuttelin tällä kertaa yksivuotiaan kokoisen takin, kaksivuotiaaan silmukkamäärillä. Omalla tiukalla käsialallani tiheydeksi muotoutui taas 23s/10cm. Ilman jännitystä neulominen ei kuitenkaan edennyt. Tilasin projektiini nimittäin neljä kerää lankaa ja tajusin ihan viimeisillä metreillä, ettei lanka taida piisatakaan.

Eihän se piisannutkaan, vaan kauluksen päättelyyn jouduin ottamaan pätkän lankalootasta löytynyttä harmaata Lima-lankaa. Puunapit löytyivät työreissulta Savonlinnan käsityökaupasta.

 Tykkään kovasti tästä pelkistetystä pikkuveli-versiosta. Mikä ettei moinen omallekin kuopukselle ensi syksyksi?!? 

7 kommenttia:

 1. Todella kaunis, pelkistetty versio! Ehkä munkin täytyy viimein neuloa pari ensi syksyksi.. ohje on ollut hankittuna jo vaikka kuinka kauan.

  VastaaPoista
 2. Kerrassaan kaunis tämäkin Pikkuveli!

  VastaaPoista
 3. tosi nätti! harmaa on niiiin ihana väri :)

  VastaaPoista
 4. Tiinan puikoilta tullut taas kaunista!

  VastaaPoista
 5. Aivan ihana! Tuo väri on niin rauhallinen ja napit luo niin täydellisen kokonaisuuden. Mä en ole oikein innostunut tuosta pikkuveljestä kaikkine väreineen, mutta tämä yksivärinen on hurmaava!

  VastaaPoista
 6. Hei, sinä neuleblogauksen harrastaja tai neuleblogausta harrastanut!

  Haen neuleblogien/käsityöblogien pitäjiä sekä entisiä pitäjiä vastaamaan kyselyyn neule/käsityöblogien pitämisestä. Tein vastaavanlaisen kyselyn pro gradu –tutkielmaani varten vuonna 2008. Kyselyyn tuli vastauksia runsaasti ja lopullisen muotonsa tulokset saivat viime syksynä hyväksytyn lisensiaatintyön muodossa. Tämän jatkokyselyn tarkoituksena on saada aineisto väitöskirjaa varten. Toivottavasti sinulla on aikaa vastata kyselyyn.

  Kysely on tarkoitettu henkilöille, jotka pitävät tai ovat pitäneet neule/käsityöblogia. Kyselyllä selvitetään blogien ja blogaamisen merkitystä käsitöiden tekemiseen sekä neuleblogien verkostoitumista ja yhteisöllisyyttä.

  Kyselyyn vastaaminen vie noin 15-20 minuuttia ja vastanneiden kesken arvotaan kolme neuleaiheista pakettia. Kyselyyn voi vastata toukokuun loppuun asti. Olisitko ystävällinen ja kävisit tekemässä kyselyn oheisesta linkistä: https://elomake.uef.fi/lomakkeet/6504/lomake.html Jos linkki ei aukea klikkaamalla, kopioi se nettiselaimesi osoitekenttään ja paina Enteriä.

  Jos sinulla on kysyttävää tutkimuksen suhteen voit lähettää minulle sähköpostia osoitteeseen kvilhune@student.uef.fi


  Ystävällisin terveisin, Katja Vilhunen.

  VastaaPoista