perjantai 13. kesäkuuta 2008

sukkia suvun naisille

Päivä on kulunut arkisia askareita puuhastellen, pitkästä aikaa auringonpaistetta ihmetellen ja pienimmäistä poikasta ihastellen. Selvästikin vajaa parivuotiaamme on nauttinut jakamattomasta huomiosta ja veikistellyt meille vanhemmille sataprosenttisesti. Pienoinen kaipaus mummilassa lomailevia isoveljiä kohtaan on tosin havaittavissa. Huomenna arki palaa taas huusholliin, talo täyttyy äänistä, eteinen kengistä ja jääkaapin ovi aukeaa selvästikin useammin.Keväällä sain vihiä, että suvun naisilla on sukkapula. Saman tien laitoin puikot heilumaan ja jo kolmet sukat olen saanut valmiiksi. Neljännet ovat parhaillaan puikoilla.

Uutena mallina halusin kokeilla Knittyn rpm-sukkia, sillä pelkistetty ja helppo mallineule viehätti minua. Päätin neuloa ensimmäiset sukat Englannista tilatusta Araucania Ranco- Solids- langasta, josta olin jo kevättalvella neulonut itselleni sukat ja nuorimmaisellemme Terrieri-pipon. Vaaka näytti loppujen lankanyssäköiden painavan 84 g ja laskeskelin lankojen piisaavan naisten sukkiin. Ensimmäisen sukan kiikutin saman tien valmistuttuaan punnitukseen ja se painoikin 42 g.

Toisen sukan neulominen ei ollutkaan enää niin lystikästä, sillä jännitin langan riittävyyttä. Kaiken kukkuraksi huomasin langan sävyn muuttuvan tosi voimakkaasti vaihtaessani toiseen lankakerään jalkapöydän kohdalla. Omaa silmää sävynvaihto häiritsi aluksi kovastikin, mutta lähipiiri vain katsoi minua ihmeissään. Minäkö turhan tarkka?!? Sukat ovat kyllä tosi ihanat, pehmeät ja napakat jalassa. Niin, ja lanka muuten riitti. Sitä jäi kokonaiset 10 senttiä ylimääräistä!Ohje: Knittyn rpm
Lanka: Araucania Ranco- Solids, 84 g
Puikot (vähäisessä käytössä hurjasti käyristyneet) 2,25 mm-bambut
Koko: 39/40

Sukkaprojektissani minulla on ollut lähes täysin vapaat kädet langan ja mallin suhteen. Ainut sukkatoive oli Kerttu-sukat, jotka valmistuivat parissa päivässä ja lähes ulkomuistista. Joutuisat, herkät ja muistorikkaat sukat. Tällaiset ehdin neuloa mumminkin jalkaan vuosi sitten.Ohje: Kerttu-sukat
Lanka: Novita 7 veljestä, 121 g
Puikot: 3 mm
Koko: 39/40

Selvästikin ihastuin yksinkertaisiin rpm-sukkiin, sillä päätin kokeilla ohjetta vielä toisellakin langalla. Lankakaupasta mukaani tarttui harmaata Sandnesin Sisua, jota en ollut aiemmin neulonut. Lanka tuntui tottelevan minua mallikkaasti ja sukista tuli oikein nätit. Toivottavasti sukat kestävät ja pysyvät kuosissaan ahkerassa käytössä.

 

Ohje: Knittyn rpm
Lanka: Sandnes Sisu, 90g
Puikot: 2,25 mm tahi 2,5 mm
Koko: 39/40

Sukkabuumi jatkuu. Nyt vielä hetkeksi puikkoihin.
Mutta sitä ennen utelen, mikä on sinun mieluisin sukkaohjeesi. Josko avullanne löytäisin uusia mukavia sukkaohjeita...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti