torstai 12. kesäkuuta 2008

palloillen

Kesäloma on lähtenyt käyntiin kovin urheilullisissa merkeissä, eikä Itä-Suomen koleat lomasäätkään ole tuntuneet tahtia haittaavan. Koululaiset ovat juosseet milloin minkäkin pallon perässä, joko mailan kera tai ilman, leirimuonituksessa tahi äidin patojen äärellä. Pyykkikone nielee sisuksiinsa hikisiä pelipaitoja, nappiksia kiillotetaan, piikkareista haaveillaan, Karjalaisen urheilusivut ahmitaan aamupalaakin joutuisammin, jälkipelit jatkuvat suihkun jälkeen sängyssä. Hui. Sitä kai se oma lapsuuskin oli, mutta nyt äitinä välillä hengästyttää. Kuinkahan paljon hengästyttää, kun tuo nuorempi veljessarjakin rientää harjoituksissa? Nuorimmainen ainakin tuntuu todelliselta pelimieheltä. Alle parivuotias juttelee ammattilaisen lailla palloista, paitsioista ja maaleista. Samat tarinat jatkuvat öisin. Poika puhuu nimittäin unissaan.Nyt pari päivää henkäisen ja ihmettelen, sillä kolme vanhinta veljestä on serkkutyttöjen kanssa mummin ja ukin hoivissa. Serkuksilla tuntuu olevan mummilassa lystiä: kalastamista, retkeilyä ja tietysti pelailua. Täällä koti tuntuu tosi isolta, huoneet ovat tyhjiä ja pysyvät järjestyksessä, kukaan ei puhu treeneistä tai unelmapiikkareista. Suurempia vieroitusoireita ei tosin pääse tulemaan, sillä pienimmäinen pomputtelee ilmapalloa ja selvittää minulle pihalla eron tennispallojen ja pesäpallojen välillä. Mies katsoo jalkapalloa telkkarista.

Palloilun lomassa olen löytänyt omille harrastuksilleni pieniä hetkiä ja olenkin neulonut useat sukat. Aikuisten sukat ovat vielä kuvaamatta, mutta pikkuisista Peppi-sukista sain jo napattua kuvan. Itseraidoittuva Austermann Step-lanka muuntui vauvalahjaksi kurssikaverini pienelle tyttärelle. Tykkään kovasti langan väreistä ja siitä, että raidoista tuli selkeät ja reilut. Sukistakin tuli melkoisen reilut pikku-Tildalle, mutta lapsillahan on taipumus kasvaa.

Onnellisia askelia elämääsi, pikku-Tilda!Peppi-sukat

Ohje: oma
Lanka: Austermann Step mit Aloe Vera und Jojoba Öl, 35g
Puikot: 3 mm


Peppi-tarinoita onkin luettu viime päivinä urakalla. Tuo punatukkainen saparopää muuttaa nimittäin ihan meidän kulmakunnillemme kesäksi ja ajattelimme mennä tapaamaan häntä jonain kauniina ja lämpimänä päivänä. Luvassa on varmasti taas mieleenpainuva kesäteatterielämys!

Nyt hetkeksi puikkoihin ja Paraphernalia-sukkien pariin. Ihana ohje!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti