sunnuntai 3. helmikuuta 2008

ihastus

Viime päivinä on puikoilla pyörinyt ihanaa alpakkalankaa. Ah, miten pehmoiselta se onkaan tuntunut. Hissukseen, lähes kuin varkain valmistui Gathered Pullover, joka oli isoin työ pitkästä aikaa. Päätin olla ottamatta paineita paidasta, sillä mitä tahansahan voi kohdallani käydä, kun lanka poikkeaa ohjeesta ja ohje on vielä vieraalla kielellä. Kaikki onnistui ilokseni mallikkaasti, lanka käyttäytyi hyvin, ohjeesta otti tolkun. Selvästikin neulesanaston tulkinta englanniksi on petraantunut, mutta ohjekin oli kyllä kovin selkeä ja tarkka.


Gathered Pullover
Ohje: IK talvi 2007
Lanka: ruskea teetee Alpakka, 375g
Puikot: 4.5 mm

Lankana neuleessa oli teeteen Alpakka, jota olin ostanut syksyllä huivilangaksi. Suunnitelmiin tuli muutos, sillä ajatus yksinkertaisen, ohuen alpakkalangan neulomisesta vähintäänkin puistatti ja toive omasta ruskeasta neulepaidasta alkoi vallata pääni. Päätin neuloa paidan kaksinkertaisella langalla, oli miten oli. Viluisena ihmisenä en lainkaan pelkää, että paidasta tulisi liian kuuma. Ihanan paksu ja lämmin se on, juuri mitä kaipasinkin. Jossain vaiheessa kyllä jännäsin, tuleeko paidasta tönkkö, mutta oikein miellyttävä ja kevyt se on.Helmaan neuloin ainaoikeinneuletta pari kolme senttiä, sillä en tahtonut helman rullautuvan. Nyt helma ei rullaudu, mutta toisinaan se kääntyy kyllä salaa kaksinkerroin. Aloitin neuleen toiseksi pienimmällä silmukkamäärällä, mutta muutaman sentin ahkeroimisen jälkeen päädyin purkamaan ja neulomaan pienimmällä silmukkamäärällä. Onneksi. Ehdin kyllä jo jossain vaiheessa manata päätökseni, sillä ahdistuin ajatuksesta joutua dieetille mahtuakseni neuleeseen. Lopulta paita osoittautui juuri sopivankokoiseksi.


Seurasin ohjetta varsin orjallisesti. Ainut muutos ohjeeseen oli kaula-aukon resori, jota neuloin hieman pidemmäksi ja päättelin silmukat tiukemmin, jotta sain kurottua kaula-aukkoa pienemmäksi. Ensimmäisellä yrityksellä se jäi selvästi liian avaraksi.


Ihastus alpakkaan oli sen verran voimakas, että ruskean neulepaidan valmistuttua kirmasin heti lankakauppaan ja ostin lisää samaista lankaa, tosin eri väristä vaan. Uusi vihreä, alpakkainen neuletakki on nyt puikoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti