keskiviikko 6. helmikuuta 2008

heja norge!

Monena iltana olen istunut koneen edessä ja tajunnut vajuvani syvälle suohon. Linkistä toiseen liikkuen aikaa palaa tuntitolkulla ja vielä joskus toteutettavien, kauniiden pipojen, sukkien, paitojen ja nuttujen lista kasvaa kasvamistaan.

Tätäkin lapsen hattumallia olin jo tovin suunnitellut neulovani:Norwegian Baby Hat
Lanka: kolmea väriä Wetterhoff Sivillaa
Puikot: 2,5 mm

Olin ajatellut tällaista hattua kuopuksellemme, ja vannoin purkavani tekeleen, mikäli siitä ei tule sopiva. Parin päivän tikuttelun jälkeen tajusin, että hattu on aavistuksen liian pieni, mutten raaskinut somaa päähinettä kuitenkaan purkaa. Gallerian puolella poika hauskuttakoon teitä nafti pipo päässään! Onneksi hatulle löytyi uusi omistaja ja se onkin bongattavissa kevätauringon paistaessa pääkaupunkimme kaduilla.


Tykästyin silkkivillaiseen Sivillaan, joka oli minulle aivan uusi tuttavuus. Lanka on peräisin täkäläisiltä kädentaitomessuilta muutaman kuukauden takaa. Silloin jo suunnittelin langan muuntuvan jonain kauniina päivänä päähineeksi. Kaunis ja ohut kevätmyssy siitä tulikin.

Jotta oma pikkuinenkin pääsisi testaamaan uutta hattumallia, valmistui puikoilta samanlainen villaisena versiona. Siitä puolestaan tuli himpun verran liian iso, muttei se tunnu menoa haittaavan, varsinkaan kun etuosa käännetään kaksinkerroin. Riemastuin selvästi tästä helposta mallista, ihan jo vaihtelun vuoksi sille perinteiselle siksakmyssylle.Monenlaisia neuletuumailuja on ollut mielen päällä... Muutamia päiviä sitten aloitin kuopuksen neulepaidan Novitan Woolista uusimman Moda-lehden ohjeella. Paita on edistynyt pyöröneuleena kainaloihin asti, mutta kovasti pohdin, jatkanko vai puranko, sillä tällä kertaa en ole tyytyväinen käsialaani. Mallineuleessa on palmikon lisäksi 8 oikean silmukan palkkeja. Reunimmaiset oikeat silmukat jäävät kurjan löysiksi tai avonaisiksi. Onkohan mitään tehtävissä? Auttaako paidan pesu? Oikenevatko silmukat ensimmäisessä pesussa? Kuvassa kurittomat oikeat silmukat eivät kovin hyvin näy, mutta kun vähänkin paitaa pingottaa, nuo avonaiset silmukat pistävät silmään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti