sunnuntai 6. tammikuuta 2008

pakkanen paukkuu

Pakkanen paukkui taas tänään, mutta luistimille oli päästävä, kun sää oli mitä ihanin. Aamupäivä Pyhäselällä oli kertakaikkiaan taivaallinen! 
Noin muuten pakkaspäivät ovat kuluneet flunssaisissa merkeissä. Osa väestä köhii, osa niiskuttaa, osa istuu päivystyksessä. Hetkittäin olen kuitenkin päässyt harrastuksenikin pariin.
Eilen illalla sain valmiiksi ruskeasävyiset Gentleman´s Fancy Sock-sukat, jotka istuvat kuin nenä päähän eli tyytyväinen olen. Taas kerran tuumailin aikani mieluisinta ja sopivinta ohjetta kauniille langalleni ja tuohon ohjeeseen loppujen lopuksi päädyin. Pitkään mietin, tulisiko langan kauniit sävyt ja värit paremmin esiin perussukassa, mutta tuntui ristiriitaiselta olla käyttämättä uusia sukkakirjojani. Kirjan ohjeen sukat on myös neulottu tuollaisesta pätkävärjätystä (vai millä nimellä tuollaista lankaa nyt kutsutaankaan), ja ajattelin, ettei työ nyt ihan metsään voi mennä. Eikä mennyt.


Gentleman´s Fancy Socks
Ohje: Knitting Vintage Socks
Lanka: Fleece Artist Sea Wool, 88 g
Puikot: 2,5 mmLanka on 70% merinovillaa ja loput mitä lie meren antimia (sea cell). Pehmoista, ihanan väristä, herkullista, ihanaa. Nämä sukat neuloin kärjestä ylöspäin ja neulominen tuntui jo paljon luonnikkaammalta kuin ensimmäisellä kerralla pari viikkoa sitten. Ajatuksena oli käyttää koko vyyhti sukkiin, mutta kalkkiviivoilla tulinkin toisiin ajatuksiin. Nämä varret piisaavat, ja lopuista lankanyssäköistä taion joskus jotain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti