maanantai 10. joulukuuta 2007

joulun alla

Päivä näyttää taas niin harmaalta ja nurmikko paistaa vihreänä pienten lumikekojen välistä. Auringonpaisteesta ei ole tietoakaan. Kummallinen olo, kun jouluvalmistelut ovat touhukkaimmillaan. Tai meidän perheessämme oikeastaan synttärivalmistelut, sillä ennen joulun pyhiä juhlimme vielä kahta synttärisankaria. Tarjoilut ja koristelut on suunniteltu porukalla, varsinainen toteutus on viikonloppuna, mutta jotain pientä puuhastelua riittää jokaiselle päivälle sitä ennen. Tänä aamuna paistoin toisen tulevan sankarin kanssa kakkupohjia. Tuo vajaa pari viikkoa vaille nelivuotias kun on takuuvarma leivontakaveri. Voin melkein onnitella itseäni aamun reippaudestani, sillä flunssa tuntuu hyydyttävän, juuri kun puuhaa olisi enemmän. 


Niin muuten hyytyi vanha tietsikkammekin viime viikolla. Ihan noin vain. Ja sisälle jäi aarteeni, rakkaat valokuvani. Monen monta kertaa suunnittelin tallentavani kuvat levykkeille, ihan varmuuden vuoksi. Koskaan ei tuntunut olevan siihen aikaa. Nyt harmittaa. Pidän silti peukkuja, että kuvat ja minä vielä kohtaamme. Tunnemme yhden "ihmemiehen", joka osaisi ehkä pelastaa aarteeni. Jään vain odottamaan ja harjoittelen yhteistyötä tämän uuden koneeni kanssa. 

Touhun keskellä on valmistunut useitakin pieniä juttuja pukinkonttiin tai heti käytettäväksi. Nurkissa pyörinyt musta Isoveli-lanka sai uuden muodon jo pari viikkoa sitten. Nämä lapaset valmistuivat tosi joutuisasti vitosen puikoilla ja päätyvät pukinkonttiin. Samaiseen pakettiin kääräistään myös ruskeat hahtuvatumput, jotka neuloin Pirtin kehräämön hahtuvasta. Onnituivat mallikkaasti, mutta niitä en saa millään kuvattua tässä hämäryydessä.

  
Mustat palmikkolapaset
Ohje: Kotiliesi nro 21/2007 
Lanka: musta Novitan Isoveli, vajaa 100g
Puikot: 5

Nämäkin pukinkonttiin päätyvät tossut valmistuivat jo taannoin. Olin suunnitellut nämä itselleni, mutta himpun verran pieniksi jäivät. Koska alkusyksystä neulomani harmaat kippurakärkitossut tuntuvat olevan jatkuvasti ekaluokkalaisemme käytössä, ei näille tossuille ole vaikea etsiä uutta omistajaa... 


Ruskeat huopatossut
Ohje: Käspaikka
Lanka: ruskea Novitan Huopanen

Vaaleansiniset hahtuvatumput neuloin ja huovutin jo viime keväänä, mutta saivat komennon lankalaatikon pohjalle. Armotta liian suuret naiselle ja liian pienet miehelle. Hitaasti oivaltaen laitoin tumput viikko sitten pyörimään koneeseen uudemman kerran ja nyt niistä tuli ihan mukavat. Hieman ehkä leveät, mutta silkkialuslapasten kanssa käytettynä sopivat. Luulisin näiden olevan lämpöisetkin.


Nyt joulun alla on onni potkaissut minua blogiarvonnoissa kokonaiset kolme kertaa. Hannaliinin arvonnasta sain maniot tupsukoneet, joilla onkin lysti tehdä tupsuja hattuihin ja huiveihin. Ekaluokkalaisemme on varsinainen tupsumestari ja onkin tilannut tekemilleen tupsuille kaulaliinan. Kuulostaa hyvältä työnjaolta. Tänään aamupäivällä postiluukkuun oli ilmestynyt lankayllätys Nirunarulta. Pehmoista, kauniinväristä karstalankaa, josta neulon jotain aivan itselleni. Kaunis kiitos palkinnoista! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti