maanantai 3. joulukuuta 2007

joulukuu

Joulukuuta eletään ja päiviin tuntuu mahtuvan kovasti supinaa ja rapinaa. Lapset ovat riemuissaan joulukalentereistaan ja hämmästelevät joka aamu Tipi-tontun tuomia pieniä yllätyksiä eteisaulaamme.
Tänä vuonna avaamme myös musiikkijoulukalenteria, sillä onni potkaisi minua Juulin arvonnassa. Viime perjantaina, juuri joulukuun kynnyksellä, postiluukustamme löytyi paketti, joka sisälsi kauniin pussukan laulukortteineen ja cd-levyineen. Tarkoituksena on siis nostaa pussukasta joka päivä yksi laulukortti ja laulaa kortin joululaulua musiikin säestämänä. Tuo oli aivan ihana palkinto ja ennen kaikkea upea idea! Juuli oli tosiaankin nähnyt vaivaa palkinnon vuoksi, kaunis kiitos siitä hänelle. Tämä musiikkikalenteri säästetään ehdottomasti tuleviakin jouluja varten. Tänä aamuna aamupalalla raikui muuten Rati riti ralla...


Ja olihan paketissa myös rasiallinen pikkuruisia, kauniita, ruskeita helmiä ja virkkuukoukku sekä ohje, kuinka helmiä voi koukulla työhön kiinnittää. Ilahduin kovasti noista helmistä, sillä moisia en ole koskaan käyttänyt. Voisinpa vaikka kokeilla helmiä piponi koristeluun. Kiitos vielä!

Viime viikolla kuopuksen päähän ilmestyi huovutettu myssy, joka oli virunut lankalaatikon pohjalla useamman kuukauden. Neuloin myssyn ruskeasta Fritidsgarnista ja huovutin tuttuun tapaan koneessa, mutta pesukoneeseen olikin jäänyt isoveljen toppahanska tarranauhoineen kaikkineen. Tuo otsan vieno epätasaisuus huopumisessa siis tarranauhan syytä. Myssy sai komennon lankalaatikon pohjalle, mutta näki taas päivänvalon, kun suunnittelin kuopukselle lämmintä hattua. Toinen pesukerta ei kuitenkaan tasoittanut virhettä, joten päätin, ettei moinen voi haitata pojan leikkejä. Meinasin ommella eteen jonkun merkin, mutta tuumasin taas, että pelkistetty on parempi. Myssy on lämmin ja mieluinen, onhan isoveljelläkin samanlainen.


Viikonloppuna innostuin surffaamaan ja eksyin ihanille neulesivuille ja löysin kauniita kuvia neuleista. Muutamia ohjeita sain napattua talteen, osa tuntuu olevan kiven alla. Interweave Knits Holiday Gifts 2007 tuntui olevan Helsingissäkin loppuunmyyty, kurjuus. Ehkäpä lehti ja minä kohtaamme toisemme vielä joku päivä. Pari päivää meni täysin ohjeita ihastellen ja neulelehtiä selaillen, eikä itse neulominen kiinnostanut lainkaan. Nyt ollaan kuitenkin takaisin normaalitilassa ja puikoilla ihanasta merinovillasta sukat itselle. Taisin ihan rakastua tuohon lankaan, joka ei kutita lainkaan ja on vielä ihanan suklaisen väristä. Sukista lisää tuonnempana, kunhan toinenkin sukka on valmis...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti