keskiviikko 1. toukokuuta 2013

pikkuserkku II

Taisinpa viimeksi turista, että neuloa kutaisin poikain pikkuserkulle soman sinisen pikkuveli-takin pääsiäisen alla. Siitä tuli tosiaankin turhan holja. Hihaa sai kääntää oikein urakalla ja mittaakin oli tytön tunikan lailla. Tiina-täti tarttui uudelleen puikkoihin ja loihti pienemmän version suloiselle serkunpojalle.

Lanka: Rowanin Lima 200g
Koko: 1v.
Puikot: 4mm ja 4,5mm

Pikkuveli-neule on kyllä mukava neulottava! Pienelle miehelle saa työssäkäyvä neulojakin muutamassa päivässä kauniin takin, kun lanka on paksua ja paksut puikot. Pikkuserkun äiti ihastui Rowanin Liman laatuun ja pehmeyteen ja päädyimme vihertävään Limaan...niin hurjalta kuin se kuulostaakin...

Toinen pikkuveli-neule peräjälkeen tuntui jopa rutiininomaiselta neulottavalta. Tikuttelin tällä kertaa yksivuotiaan kokoisen takin, kaksivuotiaaan silmukkamäärillä. Omalla tiukalla käsialallani tiheydeksi muotoutui taas 23s/10cm. Ilman jännitystä neulominen ei kuitenkaan edennyt. Tilasin projektiini nimittäin neljä kerää lankaa ja tajusin ihan viimeisillä metreillä, ettei lanka taida piisatakaan.

Eihän se piisannutkaan, vaan kauluksen päättelyyn jouduin ottamaan pätkän lankalootasta löytynyttä harmaata Lima-lankaa. Puunapit löytyivät työreissulta Savonlinnan käsityökaupasta.

 Tykkään kovasti tästä pelkistetystä pikkuveli-versiosta. Mikä ettei moinen omallekin kuopukselle ensi syksyksi?!?