sunnuntai 18. elokuuta 2013

uusi matto

Uskottava se on. Kesäloma on todellakin historiaa, vaikka mieli palaa tuon tuosta lomatunnelmiin. 

 
Lapset saivat lotrata järvivedessä yllin kyllin, nauttia mökkielämästä, käydä ongella, juosta pallojensa perässä.

 Oman loman kohokohtia oli arvatenkin kulttuurireissu äidin kanssa lahden toiselle puolelle ja esikoisen rippijuhlat. 

Kesäloma tuntui onnistuneen. Se suloinen aikatauluttomuus ja nenänpäätä sivelevä leppeä kesätuuli. Kyllä niitä ihminen kerran vuoteen tarvitsee. 

 Mieleenpainuva oli kyllä viime viikkokin, kun saattelin uutta ekaluokkalaistemme kouluun. 

Ihan loman loppumetreillä kaveerasin taas luhan ja sukkulan kanssa. Unelma itse tehdystä räsymatosta keittiöön toteutui. Matto on huoleton ja tosiaankin armollisempi kuin se edellinen. Ihan pienet roiskeet eivät matossa näy. Hyvä niin.

Matto on kudottu mustasta trikookuteesta, valkoisesta ja värjätystä lakanakuteesta. Innostuin kokeilemaan lakanoiden värjäystä, joka oli varsinainen ihmetys. Värijauhe nimeltään antiikin harmaa sai valkoisen lakanan muuntumaan pesukoneessa varsin vihertäväksi. Kikkailin vihertävät lakanat uudelleen värikylpyyn mustan jauheen kera ja lopputuloksena oli kovin erikoinen väri. En edes keksinyt värille nimeä, vaan kutsuin sitä myrkkyväriksi. Myrkkyvärissä ei tosin ollut mitään vikaa, sillä yhdessä mustan ja valkoisen kanssa se näyttää oikein kauniilta.

4 kommenttia:

 1. Kaunis matto! Myrkkyväristä tulee mulle mieleen sellainen antiikin vihreä joka on hieman harmahtava. Kyllä minunkin mieli vaan palaa lomaan ja sen rentouteen ja raukeuteen =)

  VastaaPoista
 2. Hei. Ihania neulomuksia löytyi täältä. Ensimmäistä kertaa kurkkimassa :)

  VastaaPoista
 3. Voi Tiina, miten ihastuttava matto! Sopii täydellisesti teidän tyylikkääseen keittiöönne! Ja niin onnellisen kesäisiä ja tutun tuntuisia lomatunnelmia järvimaisemissa.. :) Ihanaa, että lomanne oli onnistunut ja saitte taas voimia uuteen kouluvuoteen. :) Tuo pienen pieni ekaluokkalaisen käsi äitinsä kädessä sykähdyttää...merkittävä hetki ihmisen elämässä! <3 Kiitos tästäkin postituksesta - kuvasi ja sanasi koskettavat ja inspiroivat aina. :)

  VastaaPoista
 4. Hei Tiina, toivottavasti et ole kokonaan hylännyt blogiasi :) Palaan aina ihailemaan uudestaan luomuksiasi, vaikka uusia postauksia ei ole tullut pitkään aikaan. Neulekäsialasi on niin täydellisen säännöllistä, että pelkkä kuvien katsominen tuottaa mielihyvää. Ja se musta-valko-keltainen tilkkuviltti, voi ei miten ihana! Toivottavasti pitkä tauko tarkoittaa sitä, että pian esittelet jonkin uuden neljän kuukauden projektin Tai ehkä olet tikuttelemassa joululahjoja, jotka esittelet joulun jälkeen? Mukavaa joulunodotusta joka tapauksessa :)

  VastaaPoista