torstai 18. helmikuuta 2010

harmaata ja mustaa

Nelonen lähti reppuineen kerhoilemaan ja vauva uinahti ensimmäisille päiväunilleen, joten hyödynnän hiljaisen hetken valokuvien selaamiseen. Niitä kuvia on - ja paljon!

Arjen tiimellyksessä lataan kuvat pikaisesti koneelle, enkä edes aina ehdi poistamaan huonoja otoksia. Kunpa jaksaisi varata heti aikaa kuvien läpikäymiseen, rajaamiseen ja mahdolliseen muokkaamiseen. Kunpa. Toisinaan kyllä iskee hurja järjestelyvimma, ja kuvat muokkaantuvat ja järjestyvät kauniisti kansioihin. Mutta se vimma vaatii omaa aikaa.


Monesti mietin, mikä onkaan se varmin tapa säilöä kuvat. Nyt niitä on ripoteltu tänne tiedon valtaväylälle, tietokoneelle, ulkoiselle kovalevylle, paperimuotoon itselle ja sukulaisille sekä arjen iloksi seinille. Silti mietin, ovatko ne varmasti tallessa ja onko niitä tarpeeksi. Jonkinsortin kuvahöperö selvästikin olen.
Valokuvat ovat minulle selvästikin yksi keino jäsentää maailmaa ja arkeani. Toivottavasti kuvani ovat pojillenikin ilo aikuisena. Olen muuten tehnyt itselleni pakosuunnitelman mahdollisen tulipalon varalle: ensin lapset, sitten tietokone valokuvineen ja ulos. Todellisuus taitaisi olla toinen. 


Vaikka kuvia tuntuu pursuavan sieltä täältä, ei uusimmista valmistuneista neuleista ole kuitenkaan kuin nopeita pikaotoksia. Ystävänpäivänä ojensin muistamisena harmaat villasukat rakkaalle ystävälleni Ullalle. Mallihan on minulla jo melkein luissa ja ytimissä, ja tälläkin sivustolla useampaan otteeseen esitelty. Edelleen uskon, ettei viimeisimmiksi palmikkosukiksi jää...Ohje: Paraphernalia
Lanka: harmaa Regia 4ply, 2 kerää
Puikot: 2,25mm

Uusi pehmeä, musta matomyssy lämmittää omaa päätä.


Ohje: Wurm (ravelry)
Lanka: musta Gedifra Merino De Luxe, 2 kerää
Puikot: 3,5mm

Novitan harmaa alpakkalanka muuntui vuodenvaihteen jälkeen itselleni ainaoikein-huiviksi. Siihen on myös ihana kietoutua sohvannurkassa iltaisin.


Aina oikein vain III
Lanka: Novita Luxus Alpaca, 5 kerää
Puikot: 4,5mm

Ja samalla reseptillä taas kerran huivi omalle rakkaalle äidilleni. Grattis mamma!


Aina oikein vain IV
Lanka: Evilla-vironvilla (noki), 1 vyyhti
Puikot: 3,5mm

Harmaata ja mustaa...ai, mikä on lempivärini?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti