sunnuntai 6. huhtikuuta 2008

herringbone mittens

Joku aika sitten unelmoin kirjoneuletumpuista esikoisen oranssin Shedir-pipon kaveriksi. Oranssia lankaa tuntui oikein pursuavan lankakorista, mutta ruskea lanka oli päässyt loppumaan. Lankavajetta ihmetellessäni päätin kuitenkin harjoitella kirjoneuleohjetta jämälangoilla ja kaikkien vaiheiden jälkeen lopputulos on tässä:


Ohje: Herringbone Mittens
Lanka: luonnonvalkoinen ja harmaa Novita Nalle
Puikot: 3 mm
Koko: koululainen

Täytyy myöntää, että kirjoneuletumpuissa oli minulle ihan kylliksi askaretta. Voi sitä lankojen kieputtelua ees taas ja tarkkaavaista keskittymistä. Eipä siinä samalla muuta pystynytkään puuhastella. Neuloessani en melkein kyennyt keskustelemaankaan, kun piti niin tarkkaan ohjetta seurata. Vasta toisen tumpun kohdalla hoksasin, että jotain loogisuutta kuviossa on. Siihen asti tarkkailin ohjetta silmukka kerrallaan.

Jämälankaprojektini vesittyi loppumetreillä, sillä luonnonvalkoinen lanka loppui ennen peukkujen neulomista ja lisää lankaa oli ostettava. Tumput lojuivat keskeneräisinä pari viikkoa, kunnes vihdoinkin muistin ostaa vaaleata Nallea kaupasta.


Ohjeen silmukkamäärällä sain tumput nuoremmalle koululaisellemme. Pituutta piti neuloa lisää sekä kämmenosaan että peukkuun. Ohjeessa on aika lyhyet varret, muttei se tumppujen omistajaa ole haitannut. Ekaluokkalaisemme on hellyyttävä, sillä kaikki tekeleeni tuntuvat kelpaavan hänen käyttöönsä ja ihan tosissaan arvostaa neulomuksiani. Nämäkin tumput ovat olleet jo käytössä ja ensimmäisessä pesussakin. Pyöräillessä oli käynyt vahinko ja poika kaatui suoraan kuralätäkköön. Suurin huoli ja itku tuli, kun äidin neulomat tumput menivät likaiseksi. Voi poikaa!

Esikoisen ruskea-oranssseihin kirjoneuletumppuihin ei riitä nyt intoa. Näissä harjoittelutumpuissa oli kirjoneuletta ihan tarpeeksi. Muutenkin tuntuu, että pahin polte neulomisessani on taka-alalla. Selvästikin kevät on tullut ja kesä lähenee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti