sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Déjà vu - jo nähty

 Sen verran luovuus on tuntunut olevan paussilla, ettei poikain pikkuserkun onnittelupakettiin eksynyt mitään uutta tai erikoista. Toukokuinen herrasteluliivi sai toisinnan, vieläpä koko ja värikin identtinen. Silti sydämellä neulottu ja suvun uusinta tulokasta lämmöllä ajateltu.

Lanka: Rowanin pure wool 4 ply, reilu 70g
Puikot: 2,5mm ja 3mm
Koko: 68/74cm

sunnuntai 22. joulukuuta 2013

paussin jälkeen

Toisinaan on hyvä pitää paussia. Ehkä jopa pakkokin. Tänä syksynä en ole jaksanut ihahtaakaan näillä saiteilla, sillä elämä on tuntunut vievän minua koko pitkän syksyn. 

Heräsin juuri ensimmäiseen viralliseen joululoma-aamuun. Tänään ei mieltä herkistä ainoastaan neljännen adventtikynttilän valo, vaan myös syntymäpäivälapsemme. Tuo sarjamme keskimmäisin, joka täyttää pyöreitä vuosia. Kun omaa kaksi joulukuun lasta, on koko kuukausi yhtä juhlaa. Tänään juhlimme oman pesueen voimin.

Vaikka syksy tuntui pitkältä ja ajoittain kivikkoiseltakin, tässä hetkessä tuntuu ihmeelliseltä, joko se on ohi. Syksyn aikana on valmistunut sukka jos toinenkin. Pitkälti olen puotellut perussukkia pukinkonttiin, joista tässä muutama makupala turinan lomassa. 

Saksanmaalla asuu hyvä ystäväni perheineen ja heidän pikkuiselle taaperolle neuloin pitsisukkaset. Olen jemmannut ikivanhan Kaksplussan neulesivut ja pitsisukan ohje keikkui vahvasti mielessäni suunnitellessani pehmoista pakettia pikku-Annalle. Langaksi valikoitui lempisukkalankani Regia tyttömäisessä sävyssä.

Annan pitsisukat
Ohje: viime vuosituhannen Kaksplussan neulesivu
Lanka: Regia 4ply
Puikot: 2,25mm 
Koko: 23
 
Joulukuu on tosiaankin meille yhtä juhlaa. Kummipoikammekin on nimittäin joulukuun lapsia ja hänelle ojennan perinteisesti joulukuussa jotain pehmeää. Tänä vuonna sukat valmistuivat farkun ja harmaan sävyisestä Nalle-langasta.

Lanka: Novitan Nalle
Puikot: 2,75 mm
koko: 35

Jossain välissä ehdin näköjään tikutella junasukkiakin!
Kahdet ensimmäiset ovat löytäneet uudet omistajat. Viimeisimmät nakkasin lahjalootaan. 

 Synkimmän syksyn vallitessa veljeni tilasi itselleen villasukat. Koordinaatit olivat neulojan näkökulmasta ihan selvät: harmaa ohut sukkalanka, koko 43. Minulla jäi mallin valinta ja toteutus. Heittäydyin vintage-muudiin...

kirjasta Knitting vintage socks
Lanka: pari kerää harmaata Regiaa (4 ply)
Puikot: 2,25mm

Veljen perheen joulupakettiin kääräisin niitä perussukkia tyttösille. Jospa puketin sisältö pysyy yllätyksenä pari päivää. Hys hys siis vielä hetki!