perjantai 27. huhtikuuta 2012

aamukahvin aikaan


Eilen aamukahvin aikaan poseerasin uunituoreessa neuletakissani. Jotain hetkestä uupui: se pikkuinen hymynaama rinnaltani. Viime aikoina tuo pienin inniäinen on kammennut heti kylkeeni, kun kamera on kaivettu esiin. Tällä kertaa tuo kello seitsemän kuvaus taisi olla liian varhainen hänelle. 

 
raitaa raitaa
Lanka: Gjestal Maija, yhteensä 300g
Puikot: 3,5 mm

Nyt keväällä olen heittäytynyt varsin itsekkääksi. Puikoiltani on valmistunut jo useampi lyhythihainen ylhäältä-alas-neuletakki ihan itselleni. Aurinkotakin sai tosin äitinikin. Legonvihreän takin neulottuani päätin haastaa itseni kokeilemaan vielä raidallista versiota ilman minkäänlaista valmista reseptiä. Raidallisesta tulikin kovin mieluinen, sopiva, ihanan lämpöinen näille keväisille sadepäiville ja ihanan värinenkin. Tykkään harmaiden ja oranssin yhdistelmästä.


Neuletakki oli tosin saada häpeätuomion ihan kalkkiviivoilla. Neuleet kun eivät tosiaankaan näytä parhaimpia puoliaan päättelemättömine langanpäineen tai yöpaidan päälle sovitettuna. Sopivaa lankaakin oli niukalti, ja mietin pitkään, voinko esiintyä villisti eriparihihoissa. Lankaa kului tasan 300 grammaa. Oranssia, harmaata ja grafiitinharmaata kutakin kaksi kerää. Napit kaivoin suvun naisten nappivarastoista. Kaiken kaikkiaan ihana.
Tykkään.

tiistai 10. huhtikuuta 2012

leg godt

Että minä olen kaivannut viime aikoina kirkkaita värejä! Mustan ja harmaan sävyihin pukeutuvana keltainen neuletakki on ollut varsinainen piristysruiske arkeen. Mutta että puikoiltani on valmistunut legonvihreä pitsineule... Tiinahan on ihan alkanut revittelemään!


Hyväsydäminen sukulaisrouva isosta kaupungista toimi kuriirina ja toi minulle muutama viikko sitten pussillisen legonvihreätä lankaa. Tiesin heti muuntavani langan omaksi neuletakiksi. Näin jälkeen päin ajateltuna minun olisi fiksumpaa ihastua ensin ohjeeseen ja hankkia vasta sitten lankaa. Nyt ihastuin kerta heitolla lankaan ja passelia ohjetta sainkin kotvasen huhuilla.

Leg godt
Lanka: 315g legonvihreää Maijaa
Puikot: 3mm

Loppujen lopuksi sovelsin February Lady Sweater-ohjetta. Hihoista neuloin tosin ohjetta lyhyemmät. Yläosan ja vartalo-osan silmukkamäärät Maija-langalle sain laskettua mutkattomasti, mutta raglanlevennyksien kanssa on selvästi vielä opittavaa. Levensinkö kuitenkin liian rehvakkaalla vauhdilla? Hihan ympärysmitta kuitenkin tuntuu sopivalta, kainalon kohta myös. Haastan itseni selvittämään pussitusongelmaa, enkä suostu lannistumaan! Uusi neule puikoille vaan...

keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

petroolia Pietarille


Oi, miten Itä-Suomi kylpee keväisessä aurongonpaisteessa!
Miten teillä siellä toisaalla?
Aurinkoa, lunta, kuravettä vai joko krookuksia?

Junasukat
Lanka: petrooli Wool
Puikot: 2,75 mm

Muutama viikko sitten neuloin leppoisana "välityönä" uudet juna
sukat. Sen verran ystäväni on hehkuttanut ruskeita sukkia tyyliin: "ei oo mitkään sukat pysyny näin hyvin jalassa". Hassua, ettei itsellä ole kokemusta sukista, vaikka tenavia useampi löytyykin. Luotan kuitenkin ystäväni ja neulesiskojeni arvioihin. Petroolit junasukat lähtivät postitse pikkuserkku-Pietarille etelään. Tervetuloa maailmaan, onnea ja hellä hali! 

Tammikuiselta Helsingin reissulta kannoin selkä vääränä lankaa. Tuota samaista Maijaa olisi varmasti saanut lähempääkin, mutta käynti Lankamaailmassa höperöitti minut täysin. Maijaa piti saada, vaikka kapsäkki irvistelikin ahtauttaan. Suunnittelin langoista joululahjasukkia, mutta kummasti harmaat, valkoiset ja petroolit kerät pitävät palaveria olohuoneen pöydällä...mitähän meistä vois yhdessä tulla? Resepti omaan raitatakkiin hakusessa.

tiistai 3. huhtikuuta 2012

für einen besonders lieben Menschen


Se ensimäinen aurinkotakki meni eräälle erityisen rakkalle ihmiselle,
omalle äidille.

Garter Stitch Swingy Sweater II
Lanka: 3 kerää 7 veljestä
Puikot: 4 mm

Tuntuipa ihanalta ojentaa keväinen lahja.
Ehkä vielä ihanammalta kuulla,
että neule on ollut jo käytössä ja tuntunut hyvältä päällä.