perjantai 30. lokakuuta 2009

pipo päähän pakkasella

Esikoisemme kiittää ja kumartaa kauniista tossukommenteistanne.
Violetit tossut ovat olleet kovassa käytössä ja lämmittäneet pikkuveljen pikkuruisia varpaita. Toisinaan ne ovat nököttäneet pöydällä ihasteltavana. Innostus neulomiseen taisi esikoisella syttyä koulun kässätunneilla. Ehkäpä minukin harrastukseni on osaltaan vaikuttanut asiaan. Vitosluokkalaisemme hoksasi suht nopeasti oikeat ja nurjat silmukat ja koulun tunneilla neulottava kaulaliina on edennyt mukavasti. Kotona tossujen jälkeen on valmistunut komea pipokin. Toinen pipo on jo puikoilla, mutta myönnettäköön, että se on lojunut sohvapöydällä koskemattomana jo useamman päivän. Uskonpa kuitenkin, että vielä se ennen joulua valmistuu.


Minun omat puikkoni kilkkaavat nykyisin vain ajoittain. Pienen pieni tärkeämpi käsityö vie nyt suurimman osan huomiostani. Silloin tällöin ehdin lataamaan akkujani neulomalla pari kolme kerrosta. Se tuntuu nyt ihan sopivalta.

Ennen haikaran vierailua ehdin neulomaan pari pipoa. Ruskeaan väriliemeen Ihvatakin kanssa eksyi myös pari nöttöstä sinapinkeltaista Isoveli-lankaa, joka värjäytyi rusehtavaksi. Kolmivuotiaan Noro-pipo valmistui yhdessä illassa.


Ampiaispesä-pipo (ravelry)
Lanka: Novita Isoveli, 77g
Puikot: 4 mm
Koko: 3 vee

Aamupäivällä vetäisin ampiaispesä-pipon pojan päähän leikkipuistossa kuvauksen vuoksi. Lanka ei harmikseni värjäytynyt tasaisen ruskeaksi, joten käyttämättä pipo varmasti jää, ellen heitä sitä uuteen väriliemeen. Muuten ihan kelpo pipo. Plussaa pipossa on, että se pysyy tosi hyvin päässä. Tuo latva on kuitenkin minusta jotenkin hassu.


Pikkuisimmalle halusin neuloa pehmoisen pipon ensipäiviksi. Sellaisen, joka ei pyöri päässä, vaan on juuri sopiva vastasyntyneelle. Lankalootasta kaivoin esiin bambulankaa, josta valmistui raidallinen pipo.


Vauvan karter stits-pipo
Ohje: omasta päästä
Lanka: ruskeata, valkoista ja limenvihreää Ambrea (70% puuvillaa, 30% bambua), 32g
Puikot: 2,5 mm


Raitamyssy on soma kuin mikä!

Poikain täti muisti meitä taas melkoisella vauvalahjalla. Paketista paljastui kasa kauniita pieniä vaatteita, mikä ilahdutti meitä kovasti kotiuduttuamme sairaalasta. En ollut osannut varautua näin pikkuruiseen vauvaan, joten pienet vaatteet ovat olleet kullanarvoisia.


Vitivalkoista (ravelry)
Lanka: valkoinen Novita Nalle, 21g
Puikot: 3 mm

Uuden toppapuvun kaveriksi neuloin tässä muutama päivä sitten vitivalkoisen myssyn, jotta on sitten myssy sävy sävyyn asun kanssa. Nalle-langasta ohjeen mukaisesti sain aikaan newborn-kokoisen myssyn. Toimii!

3 kommenttia:

  1. Mistä löytyy ohje suklaa myssyyn??

    VastaaPoista
  2. Hei anonyymi!

    Mitä myssyä tarkoitat? Jotain muuta kuin tämän postauksen myssyjä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anonyymi taitaa tarkoittaa postaustasi 5.10.2009, Rotinoilla. Samaisen myssy ohje kiinnostaa minuakin :) Kiitos kivasta blogista!

      Poista