sunnuntai 11. lokakuuta 2009

ihvatakki

Taisin vinkata jo pari kertaa viime aikojen ihastuksestani. Siitä ainaoikeasta.

Ostaa täräytin elokuussa Novitan Nallea aloeveran kera kokeilumielessä ja oikeita silmukoita puotellen neuloin lapsoselle neuletakin. Tältä neuletakki näytti elokuussa valmistuttuaan.


Ihva-takki
Ohje: Garnstudio
Lanka: Novitan Nalle aloevera, 250 g
Puikot: 3 mm
Koko: 3-4 vuotta


Alunperin neuletakin piti olla jollekin aivan toiselle. Hentoiselle tyttöselle. En vain saanut kuviteltua neuleen sisään vuotta nuorempaa tyttöä, vaikka kaikenlaisia koristuksia rinnuksiin mallailtiinkin, joten uhosin jo heittää neuleen Höytiäiseen virran vietäväksi. Sen verran paljon sieppasi. Päätin kuitenkin haudutella hetken neuleen kohtaloa.

Syyskuussa totesin, että tuunaankin takin omalle poikaselle ja päätin vaihdattaa lämmikkeen väriä. Delegoin värjäyskattilan metsästyksen miehelle. Kaupasta mukaan tarttui Nitoria ja yksi pimeä syysilta kuluikin kyökin puolella värilientä hämmennellen. Minulle ihka ensimmäinen värjäyskokeilu. Jännitti vietävästi. 


Padasta nousi siis ruskea neuletakki. Vasta aamun valjetessa huomasin hämmentäneeni lientä huolimattomasti ja neuletakin etukappaleessa komeilee tummemman ruskea läikkä. Tahtia läikkä ei tosin haittaa. Verkko heiluu läikkäisemmälläkin takilla. Ja kurkkiihan takana tenavan toiveesta Ihva Aulan koiruus.


Neuleohje oli yllätystakkia mukavampi ja helpompi neuloa. Ohjeet ovat lopputulokseltaan minusta samanhenkisiä. Hihoista tuli pitkät, mutta ne onkin mukava kääriä kaksinkerroin. Takki on selvästikin lyhyenläntä ja leveä malliltaan. Silti meillä on osoittautunut oivaksi villaneuleeksi ulkotakin alla. Mahan pyöreys ei haittaa, eikä neule myöskään jää kurttuun takin alla.

Kuvat ovat, kuten varmasti arvasittekin, jo muutamien viikkojen takaa. Tuollaisella varustuksella kun ei enää parane kipittää ulos...hrrr...Pelivarustuksin on muuttunut pikkumiehellä jykevämmäksi ja rämömäiseksi...Pikkufania saa rohkeasti morjestella Mehtimäen lehtereillä :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti