tiistai 10. marraskuuta 2009

hiljainen hetki

Iloinen käsityöterapeuttien* joukko rämähti muutama ilta sitten rotinoille ihastelemaan pikkuisintamme. Fikailtiin, neulottiin ja turistiin. Pikkumies vietti lähes koko vierailun ajan höyhensaarilla uuden, unelmanpehmeän tilkkupeiton alla. Kaunis kiitos upeasta täkistä ja vierailustanne, käsityöterapeutit! Kyllä pikku-Äffän kelpaa!
*kulmakunnan innokkaat käsityöharrastajat


Vauva-arjen keskellä en olekaan ehtinyt hihkua kaikista loppukesällä ja syksyllä valmistuneista neuletöistäni. Heinäkuussa rohkenin tilailla ensimmäistä kertaa lankaa nettikaupasta ja postipoika kuskasikin minulle helmenharmaata Wetterhoffin Sivillaa. Suunnitelmissani oli neuloa pelkistetty kolmiohuivi äidilleni joululahjaksi. Huivi neuloutui hitaasti, mutta varmasti heinä-elokuun aikana muiden neuleiden lomassa. Aloitussilmukat muistan luoneeni pesispelikatsomossa ja elokuisella Ahvenanmaan reissullamme tikuttelin huivin loppuun rantakallioilla istuskellen.


Aina oikein vain II
Lanka: helmenharmaa Wetterhoffin Sivilla, 150g
Puikot: 3,5 mm

Syksyn aikana rakas äitini on ollut suurena apuna luonamme. Milloin lastenhoidossa, milloin remonttiapuna. En millään malttanut säästää huivia joulupakettiin, vaan ojensin sen jo syksyllä kiitoksena kaikesta avusta. Pyhäinpäivänä sain vihdoinkin aikaiseksi napsutella kameraani, ja äiti ja huivi saatiin ikuistettua.Viikko sitten ilmoittelin muuten innostani testineuloa Villapeikon Pikkuvelipaita ja nyt parhaillaan puikoilla onkin pehmoinen villaneule eskarilaisellemme. Poika sai itse valita takin värit.


Neuleen myötä törmään moneen uuteen neulejuttuun. En ole esimerkiksi aiemmin neulonut Cascade 220-lankaa. Se on yllättänyt ja ihastuttanut minut täysin pehmeydellään, enkä enää ihmettele ihmisten hehkuttaessa sen suloisuutta. Myönnän myös neulovani ihan ensimmäistä kertaa raglanpaitaa. Nappilistan i-cord hieman jännittää, mutta jospa minä selviydyn siitä ihan kunnialla.
Aina hiljaisen hetken tullen nappaan Pikkuveljen syliini ja nautin neulomisesta. Taitaapa sille olla aikaa nytkin pieni tovi, sillä....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti