sunnuntai 5. heinäkuuta 2009

väriä

Koleana kesäpäivänä aamutuimaan, muun väen vielä koisiessa on mukavasti aikaa selailla vanhoja kuvia ja muistella. Silmiini osui pari otosta puuvillaisesta neulemekosta, josta en ole muistanutkaan hihkaista. Olen tosin kovin ihmeissäni ja epäilevä mekon suhteen.

Mekko sai alkunsa pääsiäisen aikoihin, kun langanvajutusbuumini oli valtaisimmillaan. Tuolloin puuvillalankakori oli hilautunut olohuoneen lattialle ja pistelin menemään kirkkaita värejä. Päävärinä luunvalkoista, ärtsyinä raitaväreinä oranssia, vihreätä ja keltaista. Pääsiäisenä värit tuntuivat oivilta, nyt silmä yrittää tottua kokonaisuuteen. Mutta sainpahan räikeät värit kulumaan!Iloinen raitamekko
Ohje: Tytön unikkomekko
Lanka: luunvalkoinen, vihreä ja keltainen Tennessee sekä joku oranssi puuvillalanka, yht. 164g
Koko: n. 80 cm
Puikot: 3mm tahi 3,5 mmKohdetta mekolle ei edelleenkään ole. Saa nähdä, jääkö koko mekko laatikkoon lojumaan. Rohkeneekohan kukaan käyttää tyttärellään moista? Katsellaan. Toisaalta tänä päivänä pukeutua voi melkein miten vain. Kulkea vaikka vain yksi sukka jalassa, hih! Nyt mekko hengarissa roikkuen on toiminut pirteänä väriläikkänä työhuoneessamme. Kyllähän siitä iloiselle mielelle tulee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti