keskiviikko 29. heinäkuuta 2009

hemmottelua

Kesä kipittää jo kovaa vauhtia kohti elokuuta, mutta meikätyttö alkaa vasta nauttia kesästä. Säät ovat olleet minulle mitä mieluisimmat; aurinko ei polta, mutta sopiva lämpö hellii. Sandaalit ja kepeämmät kesävaatteet, mansikan ja mustikan jemmaamista pakkaseen, heinäsirkan siritystä, ötököiden ihastelua... Nytkö vasta herään tähän kesään?!?

Ehkäpä, sillä sain heitettyä talviturkkini vasta (jo?) tänään mukavalla mustikkaretkellämme, ja pienen lammen vesi tuntui niin lämpöiseltä ja virkistävältä, että suunnittelen jo uutta uintireissuani. Lähimmät tietävät, millainen vilukissa olen, joten vesi oli tosiaankin tänään kuin kermaa...
Pääsin viikonloppuna hemmottelemaan pientä kesävirerastamme, poikain pikkuserkkua. Pojat olivat päät pyörryksissä tyttöserkustaan ja leikittivät innolla pikku-Lauraa. Ojensin tyttöselle etukäteissynttärilahjan. Uusi liivimekko päällään hän pyörähteli takapihan nurmella serkkupoikien perässä. 


Samanlaisen mekon neuloin samaiselle tytölle vuosi sitten. Silloin yksivärisenä. Nyt innostuin taas vajuttamaan puuvillalankalaatikkoani ja sain aikaiseksi raidallisen mekon. Mieluinen taisi olla.

Koko: 2v.
Lanka: Tennessee, 224 g
Puikot: 3 mm

Lauran äiti tilaili syksyksi tytölle pipoa. Kaivelin lahjalootaani ja ensi hätään, viileämmille keleille, löytyi Lauralle jotain. Neuloin nimittäin kesäkuussa kolme kukkamyssyä, kun langanvajutusvimma oli pahimmillaan.

Koko: 1x vastasyntynyt ja 2x lapsi
Lanka: Novita Luxus Cloud
Puikot: 3,5 mm (?)

Uskottava se kai on, että tuo pieninkin myssy mahtuu jonkun päähän. Lauralle eli pian kaksivuotiaalle sujahti päähän myssy kooltaan "lapsi".

Nyt neuletyöni junnaavat totaalisesti paikoillaan. Monta työtä on aluillaan, mutta kaikki arveluttavat. Pari neuleenalkua pitäisi purkaa ja mallitilkkuja jaksaa vääntää. Kesälomatouhut vaan tuntuvat täyttävän nyt ajatukseni. Huomenna onki olalle ja kalaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti