sunnuntai 26. elokuuta 2012

neule-elämä

 Tänä viikonloppuna olemme saaneet nauttia auringosta ja lämmöstäkin. Iltaisin kuitenkin tunnen nenänpäässäni, että syksy hiipii luoksemme. Kynttilät on kaivettu esiin, iltaisin keittelen teetä lämmikkeeksi. Tykkään!


Muutama päivä sitten ystäväni nakkasi minulle tekstiviestiä: "Miten siun neule-elämä jaksaa?" Naamani vääntyi virneeseen. Neule-elämä. Hyvin. Tai siis aika puuduttavasti. Mutta hyvin kuitenkin. Joku matikisti varmaan laskisi nopeasti, montako ainaoikeinsilmukkaa olen kesän ja alkusyksyn aikana neulonut. Pitsi- ja palmikkoihmiset kauhistuisivat. Totta puhuen kyllä minäkin. Oma ainaoikein-tilkkutäkkini on kutkuttavan lähellä finaalia. Tilkkupinot ovat kasvaneet tuosta keväällä otetusta kuvasta.

 Tuosta tekstiviestistä vielä... Ihanaa, että on neuleystäviä. Kasvotusten, tekstiviestin päässä ja siellä näppäimistöjen takana. Kiitos myös kommenteistanne!


 Syksyn viileys alkaa tosiaan tuntua jo kintuissa ja kaivelin iltana eräänä villasukkia neulekoristani. Löysin sieltä petroolit Cable twist-sukat, joista en täällä kevättalvella kirjoittanutkaan. Nämä sukat valmistuivat siis helmi-maaliskuussa, kun viimeksi olin sukkaputkessa. Kuukaudet ovat hataroittaneet päätä, enkä saata muistaa puikkokokoa (arvaan tosin 2,25mm) tai lankaa (villi veikkaus on Sandnesgarnin Sisu). 

Kerran aiemmin olen tuolla reseptillä sukat neulonut. Ne menivät lahjaksi ystävälle. Nämä sukat taidan korkata ihan itse!

Lanka: Sandnesgarn Sisu, 2 kerää
Puikot: 2,25mm (?)

3 kommenttia:

  1. Sukkarivistö ihastuttaa niin kuvioineen kuin herkullisine väreineen !

    VastaaPoista
  2. Ihanan näköisiä sukkia =) Minusta neuleystävät on ihania kuka muu ymmärtäisi kaikkia puikkoja, lankoja, ohjeita ja kaikkea muuta neulomiseen liittyvää!

    VastaaPoista
  3. Ihana kun on taas syksy ja saa istuskella sukkapuikkojen kera ja nautiskelle teestä :D Onnea viimeisiin tilkkutöihin!

    VastaaPoista