lauantai 11. elokuuta 2012

mummalle

Palasimme eilen illalla kesäloman viimeiseltä sukulointireissulta Hämeestä. Ilmassa on selvästi reissun jälkeinen tunnelma: pyykkikone pauhaa, huusholli tuntuu kaipaavan kohentajaa, lapset kirmaavat sydämensä kyllyydestä pihalla kavereineen, mustikat huutelevat taas kerääjiä metsässä.

Keräsimme anoppilassa ison satsin herukoita, ja olenkin tänään saanut kyökkiin huumaavan tuoksun mehumaijan ruplatellessa. Vaikka päivä täyttyy selvästikin kotiaskareista, tulin silti pikapikaa koneelle hihkaisemaan valmistuneesta tilkkupeitostamme.
   
  Anopin täyttäessä pyöreitä saimme ojentaa hänelle suvun naisten yhdessä neulotun tilkkupeiton. Tuo peitto on tuntunut sormenpäissäni ja puskenut ajatuksiini melkeinpä loman jokaisena päivänä. Ehkä jonain yönäkin :-) Että tuntui hyvältä saada projekti päätökseen ja ennen kaikkea saada anoppi yllättymään ja ilahtumaan lahjastaan. Hän oli oikeasti pökerryksissä siitä!
 
Lanka: Novitan Nalle luonnonvalkoinen (aloe vera), 
keltainen (aloe vera) ja meleerattu ruskea.
Puikot: 3,5mm
Koko: n. 130 x 170 cm, 
yksittäisen tilkun koko reilu 20 x 20 cm

Aloitimme neulomaan peittoa huhti-toukokuun vaihteessa. Langaksi valitsimme marketista saatavan Novitan Nallen anopin mieliväreissä. Väänsimme tilkkuja niin Hämeessä kuin täällä itärajalla, mutta myös sukutapaamisessa heinäkuun alussa saimme aikaan leppoisan martta/marttitunnelman. 

Kiitos Essi! Kiitos Iikka! Kiitos Mikko! Thanks Meta! 
Ja erityisiso kiitos Hanna ja Henkki! 


 Yksiväristen tilkkujen lisäksi neuloimme mukaan raidallisiakin. Nuorekkaampi säväys peitteeseen?!? Tiedä häntä, mutta ihana, lämmin ja iso siitä tuli!

14 kommenttia:

 1. onpa ihana! mahtava lahja ja todella hyvällä maulla suunnitellut värit ja palat :)

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana peitto ja täydellinen lahja ihmiselle joka osaa kädentaitoja arvostaa. Kokonaisuutena todella kaunis! Itse olen mökille tehnyt ihan perinteisiä isoäidinneliöpeittoja, mutta tästä voisi syntyä ispis vähän toisenlaiseen ihanuuteen.

  VastaaPoista
 3. On kyllä ihana peitto ja varmasti ihana lahja! Saisipa joskus itekin tuollaisen aikaiseksi tai vaikka lahjaksi :D

  VastaaPoista
 4. Ihana lahja, ja tosi hienot kyllä nuo värit ja tilkkujen sommittelu! Ois kyllä ihana saada lahjaksi jotain tuollaista =)

  VastaaPoista
 5. Hei, kiva löytää taas ihanaan (uuteen) blogiisi, olit jostain syystä tipahtanut luettavien listaltani kun siirryin käyttämään googlen readeria ja nyt iloisesti yllätyin löytäessäni tänne uudelleen :) Ihana peitto ja idea lahjaan!

  VastaaPoista
 6. Kaunis peitto ja erityisen tyylikkäät värit. Muistan, että aikoinaan teimme tilkkuneulepeiton lukiossa luokanvalvojallemme. Jokainen kutoi ainakin yhden tilkun. Tulos oli vallan riemukas ja ope luokkakokouksessamme kertoi, että hänellä oli käytössä se vielä 20 vuoden jälkeenkin. T. Heili

  VastaaPoista
 7. Upea peitto! Ei ole ihme, että saaja oli pökerryksissään!

  VastaaPoista
 8. Tosi kaunis peitto =) Ihanat värit. Muutenkin blogiasi on kiva lueskella.

  VastaaPoista
 9. Hieno peitto kertakaikkiaan, ihana lahja!

  VastaaPoista
 10. Ihastuttava!
  Peittoon on mukava kääriytyä syksyn
  viilenevissä illoissa.
  Kuvissa elokuinen tunnelma: värikkäiden
  krassien ja marjojen tuoksun voi lähes tuntea.

  VastaaPoista
 11. Ihanan värikkäitä syyskuvia. :) Ja kiva lahja, kunnon kääriytymispeitto.

  VastaaPoista
 12. Upea peitto! Varmasti antoisa projekti ja kerrassaan ilahduttava lahja. Pökerryksiin tommosesta pitääkin mennä. :)

  VastaaPoista
 13. Oioioi, teitähän on täällä uusilla sivuillani monen monta lukijaa! Kiitos kivoista kommenteista!

  VastaaPoista