perjantai 8. elokuuta 2008

uudet tuulet

Vietämme täällä kesälomamme viimeisiä päiviä sadetta pitäen. Päivällä on vedetty kurapöksyjä ja villasukkia jalkaan, illalla lämmitimme takkaa. Tuntuu kuin syksy, lempivuodenaikani, olisi jo pitkällä. Silti hetkeksi vielä lomamuistojen pariin.


Lomaan mahtui ennätyksellisen paljon puuhaa, tapaamisia, iloja ja ihmetyksiä. Jalkapallo, pesäpallo ja partioharrastus rytmittivät mukavasti esikoisemme kesää. Kakkosemme mieluinen kesäpäivä kului niityllä kukkakimppuja keräillen tai heinikossa ötökkäjahdissa. Säällä kuin säällä. Nelivuotiaamme puolestaan kulki kesän Peppi-kirja kainalossa ja selvästikin viihtyi Pepin, Annikan ja Tommin seurassa Huvikummussa. Joukkueemme juniorikin innostui lukuharrastuksesta ja kuunteli vinon pinon satukirjoja päivittäin. Jaksankin ihmetellä, kuinka tuttu ja turvallinen satukirja on lapsesta se paras. Useamman kymmenen lukukerran jälkeen kirja on edelleen mieluinen.Heinäkuun lopussa kuopuksestamme tuli kaksivuotias. Tuntuu, että tomerasta taaperosta on kasvanut aivan silmissä puhelias ja touhukas poika. Vauhtia piisaa kuten kaikilla muillakin parivuotiailla pojanviikareilla.


Tässä kuopuksemme mielipuuhassaan tuulikaapissa. Tässä hommassa kengännauhat saavat kyytiä!

Hanna-kummille kaunis kiitos upeasta tuliaisesta! Komea jalkapalloreppu pääsee heti ensi viikolla käyttöön. Ura päiväkotilaisena alkaa kuopuksellakin.


Uudet tuulet siis puhaltavat, sillä perheemme arkirytmi muuttuu. Kahden vuoden tauon jälkeen minä suuntaan mieheni tavoin töihin, poikaset hoitoon ja kouluun. Ilmassa on samaan aikaan niin haikeutta kuin jännitystäkin. Jospa kaikki suttaantuu ihan mukavasti, pikkuisimmat sopeutuvat hoitoon, koululaiset iltapäivän hetkiin itsekseen kotona ja huusholliakin ehdimme hoitaa sopivasti. Näin on vain uskottava.

Toivon mukaan neuleharrastus ei jää työn myötä tauolle. Jospa iltaisin jäisi edes joku hetki omaa aikaa puikkojeni seurassa. Nähtäväksi jää...

Jo joku tovi sitten valmistui isälleni ohuet villasukat Saksan reissun tuliaislangoista. Sukat ovat kiitoksena pikkuisten hoitamisesta reissumme aikana. Päädyin perussukkaohjeeseen Knitting Vintage Socks-kirjasta.


Ohje: Gentleman´s Plain Winter Sock, Knitting Vintage Socks
Lanka: siniharmaa Regia Color, 2 kerää
Puikot: 2,5mmParit ikiomat villasukat ovat valmistuneet viime päivinä. Ne odottavat vielä päättelyä ja kuvausta. Niistä lähipäivinä lisää.

Vaikka töihin paluu on lähempänä kuin tajuankaan ja oma harrastusaikani tulee olemaan vähissä, pääni täyttyy ajatuksesta neuloa itselleni jotain isompaa. Huomaan havahtuvani päivän mittaan omista ajatuksistani ja haaveiluistani. Pirteä palmikkoslipari olisi töissä kova juttu! Jatkan haaveiluani ja sen oikean ohjeen metsästämistä. Aion kuitenkin olla sortumatta uusiin sukkiin. Kymmenen paria sukkia yhteen putkeen riittänee...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti