lauantai 9. elokuuta 2008

lits läts

Vihdoin ja viimein sain sukkaseni ikuistettua. Valotus ja muut häiriötekijät tosin tekivät ikuistamisesta haasteellisen, mutta jotain tolkkua näistä kuvista varmasti saa. Näitä sukkia työstin kesäiltoina hartaudella mielessä viimaiset ja sateiset syyspäivät. Nuo päivät olivat lähempänä kuin uskoinkaan. Tänäänkin siis lits läts.


Lanka: ruskea Schachenmayr nomotta Regia Tweed 4-ply, 2 kerää
Puikot: 2,25mm

Uudella ohjeella on usein jännittävä neuloa. Tälläkin kertaa tunsin tuon jännityksen sisuksissani, kun aloin tavata Little Child´s Sock-ohjetta.


Ohje: Little Child´s Sock
Knitting Vintage Socks- kirjasta
Lanka: tummanharmaa Schachenmayr nomotta Regia Uni / Solid 4-ply, 2 kerää
Puikot: 2,25 mm

Ohje oli oikein selkeä ja helppo. Kärkiosassa tosin neuloin huomaamattani mallineuleella ohjetta pidemmälle, enkä viitsinyt purkaa. Kärkikavennukset neuloin kuitenkin ohjeen mukaan eli kavensin kaks nurin yhteen. Ensimmäistä kertaa tuollaiset kavennukset ja ihan tyytyväinen olen. Nätit ja mukavat sukat tuli. Myönnän kyllä, että nuo Paraphernaliat ovat edelleen tämän hetken sukkasuosikkini.


Tänään taas kiskoimme kumppareita kinttuihimme ja teimme pienen retken lähimetsään nuorimmaisten kanssa. Märässä metsässä noukimme punaisia metsämansikoita pikkuisten suihin ja leikimme lintuemoja ja poikasia. Kovin tuntuivat poikaset tyytyväisiltä, kun saivat suunsa täyteen marjoja. Ihmettelimme myös  porukalla tämän vuoden kehnompaa mustikkasatoa ja lopuksi astelimme toivottamaan hyvät syksyt kesänaapureillemme.

 

15 lammasta on laiduntanut kesän ajan läheisellä, vanhalla maatilalla. Olemme käyneet tervehtimässä lampaita usein, lapset ovat hieman silitelleetkin niitä ja keksineet niille sopivia nimiä. Mustasilmä taitaa olla suosikkimme. Vuosi sitten ostin täkäläisiltä syysmarkkinoilta pari kerää kasvivärjättyä villalankaa ja tuolloin myyjä kertoi lankojen olevan juuri näiden lampaiden villoja. Tuolloin en tosin vielä arvannut meidän olevan joku päivä naapuruksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti