lauantai 10. marraskuuta 2018

testineulontaa


Hämärän hyssyä, kupponen kuumaa kahvia ja pieni surffaus neulesaiteilla netissä. Tästähän alkaa tulla taas perinne lauantaiaamuille. Taustalla muu väki vetelee vielä hirsiä ja päivän ensimmäinen pyykkisatsi pyörii koneessa. Ihana, rauhallinen aloitus päivälle.Kesäloman päätteeksi nostatin neulebuustiani ilmoittautumalla testineulojaksi. Villahaka-blogin Ronja huhuili innokkaita testineulojia ja huomasin ilmoittautuneeni moiseen alta aikayksikön. Lankalootastani löytyi Cascaden Silk heritage-lankaa paidan verran ja aloitinkin neulomaan tuota pehmoista merinosilkkiä toiveikkaana. Jo kolmaskin aloitus meni purkuun ja oli todettava, etten saa neuletiheyttä täsmäämään. 


Ehdin pelästyä, saanko valmista paitaa laisinkaan, sillä syksyn työnaloitus kaatui päälle ja neuleaika kutistui olemattomaksi. Esikoisemme muutti samaan syssyyn omilleen ja puikkojen sijaan heiluin maalisuti kädessä. Klikattuani ostoskoriin Titityystä ohjeen mukaista lankaa alkoi tapahtua. Testineule eteni joutuisasti. Eihän nyt kolmea kiekkoa merinopuuvillaa huisin pitkään neulo. Tosiaankin, pikkupaitaan kului vain kolme kiekollista lankaa eli hieman vajaa 150g. Paita on kevyt ja ihana! Sellainen niukka, mutta niin oivallinen leveämpien housujen kaveriksi.


Malli: Elo
Lanka: Holst Garn Coast, vajaa 150g
Puikot: 3mm

Tämän paidan silmukoihin on taltioitu lämpimän syyskesän muistot. Elo-paitaa neuloessani suunnittelin toteuttavani syksyllä ne kymmenet ihanat unelmapaidat. Syys ja pipo-ohjeet veivät kuitenkin mennessään ja puikoilla on ollut vain pienempiä neuletöitä. Niistä tuonnempana lisää.

3 kommenttia:

 1. Niin kaunis ja herkkä, tämä päällä voisi lähteä mihin juhliin tahansa :)

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korjasin näppäilyvirheet:
   Hei!
   Google vinkkasi minulle blogiasi, kun etsin vauvan myssyä. Vuosia vanhoista päivityksistä huomasin sinun neuloneen vastasyntyneen myssyjä Lanett-klassikot vihkosen ohjeella. Malli on sellainen missä on korvaläpät(ehkä joustinta), nyörit ja muutoin aikalailla perusmyssy. Varmasti hankalaa, mutta tpivottoivott ymmärrät mitä tarkoitan. Onkohan mitään mahdollisuuksia saada sinulta suuntaa-antavaa ohjetta tuohon myssyyn? Sähköpostini löytyy blogistani.

   Blogissasi surffailleena löysin monta kaunista neuletta, kuten tämän postauksen neulepaidan.

   Poista