lauantai 3. marraskuuta 2018

oslo

Marraskuun alun tervehdys idästä! Täällä puikot ovat suihkineet pitkäksi venyneestä blogipaussista huolimatta. Pari kollegaa on vihjannut odottaneensa uutta postausta kuvien kera. Mikä jottei, sillä onhan tämä mukava paikka itsellekin selailla, mitä kaikkea ihanaa pehmoista on saanut aikaan. Valmiit tuotokset ovat päätyneet joko lahjalootaan tai uusille omistajilleen, enkä aivan jokaista neuletta ole kuvannut. 


Pyhäinpäivä on alkanut kynttilänvalossa aamukahvia hörppien ja hiljaisuutta kuunnellen. Talouden miesväkeä on siunattu minua paremmilla unenlahjoilla ja ehdinkin nauttia ihan omasta ajasta useamman tunnin ajan neuloen, lueskellen ja neulepodcasteja seuraten. Olen vasta nyt pari viikkoa sitten hoksannut moiset neulepodcastit ja ihastunut niihin. Mainiota neuleseuraa ja mukavia ideoita!  

Tänä syksynä puikoiltani on valmistunut hurja määrä pipoja. Syksyn ehdoton hittipipo neulepiireissä on tainnut olla PetiteKnitin Oslo-pipo, joita minäkin olen tikutellut kolme. Ohjeen mukainen Arwetta-lanka on 100% merinovillaa ja tuntuu ihanalta neulottavalta. Pipo neulotaan kaksinkertaisella langalla ja ohje on tosi simppeli. Onnistuu varmasti aloittelijaltakin! Pipoon tulee varata kolme vyyhtiä Arwettaa. Aivan pienimmän koon saa aikaan kahdella vyyhdillä.


Lanka: Filcolanan Arwetta 2 tai 3 vyytiä koosta riippuen
Puikot: 3,5mm

Itse neuloin vihreän ja harmaan juniorikoossa ja kuutosluokkalaisemme varasi heti molemmat pipot itselleen. Kaksivuotias serkkupoika sai eilen omansa harmaana. Sen olin neulonut child-koossa ja oli kuulemma sopiva ja mieluinen. 

 Instagramissa ja neulepodcasteissa olen huomannut, että moni muukin on neulonut Oslo-pipoja lähes liukuhihnahommina. Näihin jää kyllä koukkuun ja uskon, että nämä kolme eivät jää minun viimeisiksi Oslo-pipoiksi. Seuraavan aion neuloa aikuisen koossa, mutta ehkä aavistuksen verran matalampana. Malli on nimittäin omaan makuuni hieman liian korkea.


Viime viikkoina olen surffaillut etsien mieluisia neulemerkkejä. PetiteKnitin omilta sivuilta voi tilata kangasmerkkejä, jotka ovat olleet aina harmillisesti loppuunmyytyjä, kun olen ollut aikeissa tilata niitä. Omasta käsityöjemmastani löysin muutamia (keino)nahkaisia merkkejä, joita kiinnitin näihin ensimmäisiin valmistuneisiin pipoihin. Jotenkin halusin näihin jonkun pienen katseenvangitsijan. Neulemerkkien metsästys jatkunee...3 kommenttia:

  1. Tyylikkäät pipot! Pikkuhiljaa koko lähisuku kulkee "Tiina puikoissa"- pipoissa. #lähidesignia

    VastaaPoista
  2. Kiitos, äiti! Joko tilaat itsellesi? :-)

    VastaaPoista