torstai 23. tammikuuta 2014

luonnonvalkoista

 Minulla on ollut täällä varsinainen metsästys käynnissä. Resepti joulukuussa neulomaani palmikkopipoon hävisi nimittäin kuin tuhka tuuleen. Muistan kutaisseeni pipon kotisoffalla ja kuikuilleeni ohjetta pädiltä. Oikein kutkutteli, etten voinut linkata ohjetta samanlaisesta piposta innostuneelle ystävälleni. Monena iltana surffasin Ravelryssa ja guuglailinkin. En ollut arvatenkaan peukuttanut ohjetta, joten metsästys tuntui jo sormenpäissä.

Onneksi ystäväni huomasi, että Ravelryssakin on sivuhistoria, joka on listannut avatut ohjeeet. Sieltähän tuo ohje löytyi: Lucky Horseshoe Cable Saghorn Whalebone Hat Beanie Toque. Mahtavan pitkä ohjeen nimi! Eipä ihme, ettei ollut neuloessa tallentunut mieleen.

Täytyy kyllä myöntää, ettei tuo Ravelryn mahdollisuudet ja toiminnot ole lainkaan hallussa. Pitääpä joku ilta ihan rauhassa opiskella sitä, eikä vain touhottaa katsomaan, mistä ryhmissä jutellaan tai mistä neulovat ystäväni tykkäävät.

Lanka: kerä luonnonvalkoista Novitan Isoveli-lankaa ja pikku pätkä kaksinkertaista Nallea
Puikot: 4mm


Oon niin kutiseva, etten voisi käyttää tuollaista villapipoa ilman vuoritusta. Ompelin sisään fleeceä ja avot! Piposta tuli lämpöinen ja mieluinen. Näillä viime päivien paukkupakkasilla toiminut varsin moitteettomasti. Tupsun lisääminen on harkinnassa. Ja pipo tuli siis minulle, vaikka se kuvassa ylempänä onkin piparipalkalla poseeravan kuopuksemme päässä.

 Kollegan tuomasta virolaisesta villalangasta neuloin settiin myös huovutetut tumput.  Näidenkin lapasten resepti jossain netin uumenissa. Lanka vaati pesukonepyörityksen kahdesti, jotta neulepinta tuli mieluisan utuiseksi ja koko passeliksi. 


Myönnettävä on, että pipo ja tumput ovat eriparia. Piposta tuli lämmin kuin mikä, mutta nuo lapaset on enemmänkin nollakelin lapaset.  

 Pirteitä pakkaspäiviä!

7 kommenttia:

 1. Jee! Metsästys tuotti tulosta ja kiva että nyt pääsen minäkin neulomaan mieluisaa ohjetta :) ja todella kauniit nuo lapaset!

  Ps. Piparipalkkalainen on ihku <3

  VastaaPoista
 2. Kaunis pipo ja ihanat lapaset :)

  VastaaPoista
 3. Oi sentään, muhkea pipo, teeppä sie alustumput jos mahtuu sit käteen tai päällistumput eli kahdet päällekkäin laittaa..:) Tai ohuet puuvilla sormikkaat alle.

  VastaaPoista
 4. Komeat palmikot ja kaunis pinta lapasissakin! Ei miunkaan otsanahka isoveliä kestäisi, mutta pehmeämpiä villoja kyllä. Näillä pakkasilla oon kyllä manannut kun kaapista ei löydy ainoatakaan vuoritettua pipoa...

  VastaaPoista
 5. Kaunis pipo ja ihanan näköiset lapaset!

  VastaaPoista