maanantai 17. syyskuuta 2012

siksak siksak

Tää päivä ei oikein osaa päättää, ollako aurinkoinen vai harmaa. Vähän väliä taivas tarjoaa aurinkoa, hetkessä täyttä harmautta. Enempi kuitenkin tuota jälkimmäistä. Toisaalta tyydyn tänään tuohon harmauteen, sillä viikonloppuna tuli tankattua aurinkoenergiaa kylliksi.

 Harmaa on myös muuten kirppumme uusi neuletakki, jonka neuloin kuukauden päivät sitten. Lankana on Dropsin merinovilla, jota tilasin toukokuussa tarjouksesta. Tietokoneen pienestä ruudusta tihrustin, että tilaamani lanka on kaunista helmiäisenharmaata, mutta yllätyksekseni lanka olikin beesinharmaata. Langasta aloittelin jo omaa neuletakkia, mutta neuleen alkuun sisältyi aivan liian paljon muttia, että purkuun meni.
   
Lähipiirini tietää, että monessa asiassa olen sanoista tekoihin- tyyppi. Lähes vuosien ajan minua on kuitenkin arveluttanut Ravelryn kautta neulereseptien tilaaminen. Olen tyytynyt vain ihastelemaan maksullisia ohjeita. Vaan enpä enää. Kyllä se on vaan kätevää ja nopeaa! Tämä neuleohje Grasshopper Gardi klikkautui siis netin kautta. Neulenautinto oli parhaimmillaan, kun kerrankin lanka ja resepti täsmäsivät.

Lanka: Dropsin Baby merino, 150g
Puikot: 3mm ja 3,5mm
 Olen ilahtunut, kuinka mieluusti pikkublondimme pukee päällensä takin. Pehmoinen neule ei kutita ja kooltaankin se osoittautui vallan mainioksi. Hihat neuloin tarkoituksella juuri sopiviksi. Pituutta tein puolestaan reilusti. Olisi lyhyempikin riittänyt. Poika itse aneli alkusyksystä punaista villatakkia. Onhan tämä aika aneeminen versio pojan toiveeseen. Pitääpä kaivella lankalootaa, löytyisikö jotain räväkämpää lankaa toiseen takkiin.


14 kommenttia:

 1. Hauska siksak-kuvio ja kiva perusneule! Ei sen aina tarvi olla niin räväkkäkään, joskus riittää, että on pehmeää, mihin kääriytyä. ;)

  VastaaPoista
 2. Kiva neuletakki poikasella! Minäkin hannailen niitten maksullisten ohjeitten äärellä. Ei ihan vielä :)...

  VastaaPoista
 3. Neule ja mallipoika ihastuttavat,
  niin söpöjä molemmat!

  VastaaPoista
 4. Ihastuttava malli, tai siis kummatkin mallit! :) taidanpa tehdä tuollaisen omalleni myös! Ja kiva että uskaltauduit kokeilemaan maksullista... ;)

  VastaaPoista
 5. Parasta on, kun loppukäyttäjä on tyytyväinen! Neule näyttää oikein mainiolta!

  VastaaPoista
 6. Superhieno takki! Oikein tyylikäs on pikkuherra se päällään :) Blogiasi on tosi kiva lukea, niin minulla olisi sellainen kaino toive, että joskos voisit listata tämän uudenkin version Blogilistalle. Google readeria kun en tykkää käyttää...

  VastaaPoista
 7. Mukavan näköinen takki - yksinkertainen, mutta mallissa on kuitenkin jujua.

  VastaaPoista
 8. Kaunis takki, kivasti antavat ilmettä nuo siksakit:)

  VastaaPoista
 9. Onpas herralla tyylikäs takki! Tosi upea :-)

  VastaaPoista