sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

sydämellä tehty

Joku aika sitten sinnittelin ruskean villalangan kanssa oikein toden teolla. Ensimmäinen versio muotoutui liian leveäksi, eikä suklainen lanka piisannut.

Purkuhommien jälkeen vähensin raglanlevennyksiä ja uudesta nutusta alkoi muotoutua toivotusti kapeampi. Elättelin toiveita yksivärisestä nutusta täyspitkillä hihoilla. Totuus oli toinen. Lanka piisasi edelleenkin vajaamittaisiin hihoihin. Oli pakko tarttua vinkeän vihreään lankakerään ja tikutella sillä hihanpäät. 

Nuttu tuntui kaipaavan vihreää vartalo-osaan. Mielessäni pyöri sitkeästi ketjupistoin kirjailtu vihreä sydän. Ellun sydän. Lähipiiri tietää, miten soma (ja rakas) se on. Mutta kun neulan päässä on Tiina, sydän näyttää tältä:   
 
Sydännuttu
Lanka:  80g ruskeata ja vihreätä Rowanin Donegal Lambswoolia
Puikot: 3 mm
Koko: 1 - 3 kk

Osaan kyllä tuon ketjupiston, mutta kylläpä oli hankalaa saada toivottu muoto. Äitini vinkistä ehdin jo leikata paperista ellun sydämen ja kiinnittää sen malliksi nuppineuloin helmaan. Yritys hyvä kymmenen.

Kun olen päässyt purkuhommien makuun, saatan hyvinkin purkaa sydänvirityksen helmasta pois, vaikka oman tuvan makutuomarini peukuttavatkin sydäntä. Kiire moisilla suunnitelmilla ei kuitenkaan ole, sillä nutulle ei edes ole käyttäjää tiedossa. Ystävien pikkuiset syntyvät kesän korvalla, enkä toivo heidän hautovan pilttejään tässä villanutussa.  No, lahjalootaan odottamaan sydämen kanssa tai ilman...


14 kommenttia:

 1. Söpö nuttu. Sydämen kanssa, tietenkin!

  VastaaPoista
 2. Ihana! Olen iloinen, että päädyit sittenkin noihin vihreisiin hihansuihin! Ne sopivat aivan ihanasti nuttuun! Äläkä vaan missään nimessä mene purkamaan tuota sydäntä, se on ihana, kaunis ja just oikean mallinen!!!! :)

  VastaaPoista
 3. Oi, täällähän nousee peukut pystyyn sydämelle :-)
  Kiitos äiti, kiitos Suppis!

  VastaaPoista
 4. Herttainen sydän ja muutenkin söpö takki, hyvä juuri tuollaisena!

  VastaaPoista
 5. Ihana takki ja ihana sydän, älä vaan pura sitä! :)

  VastaaPoista
 6. Samaa sanon kuin muutkin, vihreä piristää takkia ja sydän hyvä just tuolleen!

  VastaaPoista
 7. Niin suloinen nuttu!!! Ja sydän on ihan täydellinen, älä ihmeessä pura (ellei sitä omasta mielestä ole pakko).

  VastaaPoista
 8. Ihana! Tuo sydän on tosiaan piste iin päälle!

  VastaaPoista
 9. Ihana nuttu ja sydän on just täydellinen =)

  VastaaPoista
 10. Tulin tänne tuolta Suppiksen blogin kautta. Ja hyvä että tuli. Niin IHANIA väriyhdistelmiä löysin sukissa ja lapasissa. Kerrassaan ihanaa väri-iloittelua neuleissasi. Jään ehdottomasti lukijaksikin.

  VastaaPoista
 11. Niin enpäs voinutkaan liittyä lukijaksi virallisesti, mut seuraan kuitenkin ihanaa blogiasi.

  VastaaPoista
 12. Minäkin olen iloinen, että neuloit nuo hihansuut vihreällä. Näyttää tosi kivalta, ja sydän kruunaa kaiken! =)

  VastaaPoista
 13. Kuopus meni sinne lokakuun alussa ja työsoppari on näillä näkymin huhtikuun puoleen väliin. Puhuu jo, että menisi taas ensi talveksi...

  VastaaPoista