lauantai 24. marraskuuta 2012

lapasvaihteella

 Tänä syksynä minulla on ollut lapasvaihde päällä. Syyslomalla muistan neuloneeni ainakin viidet lapaset. Olin nähnyt jossain blogissa mainiot, moniväriset lapaset ja tahdoin kokeilla samalla periaatteella lapsilleni. Mustien syystakkien ja -pöksyjen kanssa voi olla ripaus väriä ja iloittelua. 
 
Esikoinen valkkasi itse värit lankakorista. Pinnistelin ja pidin suuni kiinni värivalinnan suhteen. Neuloessa vähän kyllä hirvitti, mutta ehkä tuo lopputulos oli sitten pojan silmään juuri oikea :-)

Muille pojille valitsin itse värit jämälankavasusta. Ihastuin selvästi lilan, petroollin, harmaan ja ruohonvihreän yhdistelmään. Jotta lapaset erottuisivat nopeasti toisistaan, sujautin joihinkin lapasiin vähän oranssiakin.

 Nuo iloiset lapaset oli lysti neuloa. Pienet seiskaveikka/nalle/maija-lankakerät saivat mukavasti kyytiä, ja sai tuumata, mikä väri tykkää mistäkin väristä. Ehkä hillittyjen värien ihmisenä kaipaan ripauksen hulluttelua ja rohkeutta värivalintoihini. 

Vähän harmittaa tempaista tähän loppuun kuva näistä surullisenkuuluisista Tsahkal-lapasista. Nämä ei ole ne omat, reilu puoli vuotta tikuttelemani, vaan musta-harmaat, kutosluokkalaisellemme neulotut. Käytössä nämä lapaset oli huikeat kaksi päivää, kunnes toinen lapasista katosi syyspimeässä ulkoilutouhuissa. Lapasta naarattiin ilta jos toinenkin. Tulosksetta. En tiedä, neuloako tallella olevalle uusi pari, vai odottaa, josko huomaan kadonneen nostettuna näkyville aurauskepin päähän.

7 kommenttia:

 1. Die Handschuhe sehen toll aus. Werde ich mir hinters Ohr klemmen und ebenfalls mal versuchen :-)

  Nuo lapaset ovat mainio ja värienyhdistelmiä toimivat hienosti minun mielestä. Taidanpas itsekin kokeilla.

  VastaaPoista
 2. Vallan ihastuttavaa värien tanssia!

  VastaaPoista
 3. Ihania värejä, iloisia lapasia! Ja voih tuota epäonnen Tsahkal-paria...

  VastaaPoista
 4. Hauskoja lapasia! Ihanaa väri-iloittelua :D Harmi tuota kadonnutta lapasta, toivottavasti löytyy.

  VastaaPoista
 5. Kyllä on kivan pirteät lapaset.

  VastaaPoista
 6. Vau, mitkä ihanuksia blogissasi löyttyy!!! Ja viisi poikaa :-)
  Kiitos kommentistasi, tietäkseni Finkid ei myy Suomessa, ostin vaatteet heidän nettikaupan kautta (toimituskulut Suomeen olivat muistaakseni 12 €). Eivät ole halppoja, mutta todella kauniitta :-) Ja kun vaatteet käyttää monta lasta, sitten ne ovat hintansa värtti. Firman perustaja on puolikas suomalainen / saksalainen :-)
  T. Appelgretchen

  VastaaPoista
 7. Löysin tänne vastikään ja täytyykin jäädä seurailemaan, ihana blogi! Ja ihanat nuo eriparitumput. Tahtoo kans!

  VastaaPoista