tiistai 25. marraskuuta 2014

pellillinen piirakoita

Huhuu! Onkohan täällä enää ketään kuulolla?!?

Blogipaussi venyi pidemmäksi kuin ajattelinkaan. Kokonaiset yhdeksän kuukautta ja rippeet! Ehdin jo melkein unohtaa tämän saitin, sillä sitten viime kirjoitukseni koin hämmästyttävän neuletauon. Siitä taisi kyllä olla aavistus viime kirjoituksessani. Neulominen ei huvittanut, ei sitten millään. Muut harrastukset rynnivät neulomisen edelle ja puikot saivat huilia vasussa pitkät pätkät. Hämmästytin muutamaa ystävääni kertomalla, etten ollut neulonut silmukan silmukkaa viikkokausiin. Aika hurjaa!

Kesän jälkeen tunsin orastavaa neulebuustia ja tartuin rohkeasti puikkoihin. Pohjoiskarjalaisena tyttönä piirakkasukat tuntuivat luontevalta neulottavalta. Ja kun rypytyksen makuun päästiin, taiteilin kokonaisen pellillisen piirakoita.

Aiemmin minulla oli melkoinen palmikko- ja raitasukkaputki. Hämmästyksekseni olin iskenyt silmäni tuollaisiin koristellisempiin sukkiin. Ohje löytyi sopivasti Novitan sukkalehdestä. Nyt on useammassa värissä piirakoita, joita kääräistä sukkasia suvun naisten joulupaketteihin.

Aika lailla liukuhihnahommaahan näiden neulominen oli, mutta sain kyllä vaihtelua värien ja langan paksuuden myötä. Parit sukat tein ohjeen mukaan seiskaveikasta, mutta suurin osa sukkasista on Nallesta. Nalleen sovelsin netin syövereistä löytynyttä silmukkamäärää ja ohjetta.

Yhdet sukat ovat jo saapuneet uuteen kotoonsa ja ilahduttaneet tätiä. Terveiset vielä tätäkin kautta sinne Kotkaan, että kyllä niitä sukkia tosiaankin raaskii käyttää!
Olen iloinnut kovasti neuleinnon löytymisestä. Kesällä olin lähes varma, että saan haudata harrastukseni ja pistää puikot huutonettiin myyntiin. Kuin varkain into palasi. Kiitos Emmi <3