perjantai 15. maaliskuuta 2013

pompom

 Ennen kun taivuin kulmakunnillamme riehuvalle norolle, ehdin järjestellä ja punnita lankalootani sisällön. Terapeuttista puuhaa, sanon ma! Päätin tuolloin, etten enää seruaavassa lankalootainventaariossa pyörittele kahta lumenvalkoista silkkialpakka-kerää. Niiden on muunnuttava vielä kevättalvella joksikin neuleeksi. Olen tavoitteessani puolessa välissä.

 Keväthangille kaipasin sopivasti myssyä ja Terhin hassun Rikke-myssyn nähtyäni visio oli selvä. Valkoinen myssy sinapinkeltaisella tupsulla. Samaistuin kovin Terhin turinaan: mieluummin ainaoikeaa ja saumanomelu kuin ainaoikeaa suljettuna neuleena. Minäkin vältän mieluusti nurjaa, jos vain mahdollista.

Lanka: reilu kerä vitivalkoista Viking Alpaca silkiä ja
tupsuun okrankeltaista Dropsin Nepalia
Lanka: 3 mm

 Myssystä tuli mainio. 96 silmukkaa ainaoikeaa, kavennukset ja takasauman ompelu. Juuri sopivaa neulottavaa automatkalle.

Myssyä on jo ulkoilutettu hiihtolomamme viimeisinä päivinä. Ei muuten kutita, eikä purista. Houkuttelisi kutaista vajaasta kerästä napakampi versio. Pari grammaa sinne tänne...hih, kaipa sitten olen taas purkuhommissa...

Täällä muuten surffaan työviikon jälkeen silmät sikkuralla ja tuumaan pehmoista, mutta kestävää lankaa 1,5-vuotiaan pojan neuletakkiin. Sormet syyhyäisi ostaa taas Lanettia, mutta kaavailemani ohje on paksummalle langalle (23s/10cm). Te siellä ruudun takana, vinkatkaa! Mikä sinusta on paras lanka leikki-ikäisen keväiseen neuletakkiin? Osuisko kohdilleen tuon ohjeeni kanssa? Täällä peukut pystyssä!

sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

sydämellä tehty

Joku aika sitten sinnittelin ruskean villalangan kanssa oikein toden teolla. Ensimmäinen versio muotoutui liian leveäksi, eikä suklainen lanka piisannut.

Purkuhommien jälkeen vähensin raglanlevennyksiä ja uudesta nutusta alkoi muotoutua toivotusti kapeampi. Elättelin toiveita yksivärisestä nutusta täyspitkillä hihoilla. Totuus oli toinen. Lanka piisasi edelleenkin vajaamittaisiin hihoihin. Oli pakko tarttua vinkeän vihreään lankakerään ja tikutella sillä hihanpäät. 

Nuttu tuntui kaipaavan vihreää vartalo-osaan. Mielessäni pyöri sitkeästi ketjupistoin kirjailtu vihreä sydän. Ellun sydän. Lähipiiri tietää, miten soma (ja rakas) se on. Mutta kun neulan päässä on Tiina, sydän näyttää tältä:   
 
Sydännuttu
Lanka:  80g ruskeata ja vihreätä Rowanin Donegal Lambswoolia
Puikot: 3 mm
Koko: 1 - 3 kk

Osaan kyllä tuon ketjupiston, mutta kylläpä oli hankalaa saada toivottu muoto. Äitini vinkistä ehdin jo leikata paperista ellun sydämen ja kiinnittää sen malliksi nuppineuloin helmaan. Yritys hyvä kymmenen.

Kun olen päässyt purkuhommien makuun, saatan hyvinkin purkaa sydänvirityksen helmasta pois, vaikka oman tuvan makutuomarini peukuttavatkin sydäntä. Kiire moisilla suunnitelmilla ei kuitenkaan ole, sillä nutulle ei edes ole käyttäjää tiedossa. Ystävien pikkuiset syntyvät kesän korvalla, enkä toivo heidän hautovan pilttejään tässä villanutussa.  No, lahjalootaan odottamaan sydämen kanssa tai ilman...


sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

harmaata

  Kesällä syntyy hyvälle ystävälleni uusi pikkuinen. Isoveljeä lahjoin aikoinani suklaamyssyllä, joka sai kovasti äidiltä kehuja. Päätin kutaista tulevalle pikkuiselle uuden, harmaana. Myssyn kaveriksi tietenkin junasukat ja langanjämistä pikkuiset tumput.

Harmaa myssy
Ohje: Lanett-klassikot-lehtinen
Lanka: Drops Baby merino, 35g
Puikot: 2,5mm

Junasukat ja tumput
Lanka: Drops Baby merino, 32g + 22g
Puikot: 2,5mm

Tunne on taas sama kuin joka ikinen kerta vauvajutun valmistuttua. Voiko ne tosiaan mahtua jollekin?!? Tämä setti on tarkoitus ottaa käyttöön vasta kesähelteiden väistyttyä. Tiedän olevani kurja, mutta tänä vuonna toivon viileitä kelejä jo elokuun loppupuolelle, jotta nämä pikkuiset asusteet ehtivät varmasti käyttöön, hih!