lauantai 2. kesäkuuta 2012

unelmiemme kesä

Pääsimme aamulla koko perhe kesälaitumille. Olo on tyhjä ja väsynyt. Silmissä silti siintää unelmien kesä: hyppynaru, vesisota, ilmapatja, nurmella kirmailu, skeittiparkki, onkiretket, risteily, vadelmakakku, kortinpeluu, jäätelö, green card, mummila... Kaikki nuo ja parikymmentä muuta perheemme kesäunelmaa leimasin iloksemme viirien muotoon viime viikonloppuna.

Totesin mieheni kanssa, että lasten suusta kuului aivan toteutettavissa olevia unelmia. Viirit löysivät paikkansa eteisestä ja aulasta, sillä en raaski niitä peräkammarissa piilotella. Viirit toimivat vähän niinkuin kesälukujärjestyksenä ;-)


Idea viireihin syntyi surffatessani ruotsalaisissa blogeissa. Saman tien kaivoin kirjainleimasimet, pallonauhat ja liimat esiin ja valtasin olohuoneen ruokapöydän. Lapset hivuttautuivat yksi toisensa jälkeen äärelle ja kesätoiveita heitettiin sopivassa tahdissa ilmoille.


Kaksi vanhinta mielivät kesällä skeittaamaan, kolmonen ja nelonen futaavat ja ovat puolestaan melkoisia korttihaita, hännänhuippu soma kuin mikä hellehatussaan. Mies unelmoi green cardista. Tasapuolisuuden nimessä leimasin ihan ikiomat toiveeni. Arvaako kukaan?

Unelmien kesästä puhuttiin myös työmaalla oppilaiden kanssa. Tällaisia saatiin siellä aikaan...


Antaa tänään vaan sataa, kyllä se aurinko pian paistaa, marjat kypsyvät ja paljaat varpaat vilkkaavat! Kepeätä kesäkuuta!