maanantai 26. maaliskuuta 2012

tulkoon kevät

Kumma, miten askel tuntui tänään kepeältä työmaalla. Viikonloppu oli tehnyt tehtävänsä: pääkoppa nollautui mukavasti auringossa ulkoillen ja kevään juhlaputkesta nauttien. Pitkään maanantaihin toi puhtia ja iloa myös uusi, aurinkoinen neuleeni.


Ravelryssa suosikkeihin napattu simppeli neuletakkiohje palautui uudelleen mieleeni ystäväni kautta. Innostuin neuleesta niin, etten edes malttanut tilata ja odottaa ihania lankoja maailmalta ystävän tavoin. Kurvasin siis saman tien markettiin ja nappasin ostoskoriini kauniin keltaista 7 veljestä-lankaa. Mulle kun nää veljekset ovat sitä totisinta arkea :-)


Ylhäältä alas neulottava neule mahdollisti sovituksen työn edetessä, mikä laittoi minut siirtelemään silmukoita usesti parille pyöröpuikolle sovitusta varten. Vielä toistaiseksi vain unelmoin sellaisista hienoista, nykyaikaisista pyöröpuikoista megapitkine kaapeleineen. Siispä neuloin, siirtelin silmukoita, sovitin, neuloin, siirtelin ja taas kerran sovitin.

Ensimmäisestä versiosta tuli lukuisista sovituksista huolimatta minulle aavistuksen liian iso. Periksi en antanut ja tikuttelin toisen samanlaisen vähemmillä raglan-lisäyksillä. Jälkimmäinen osoittautui hyväksi, vaikkakin edelleen hihoissa kainalon seutuvilla pussittaa. Mut haittaaks se? Tai siis oikeasti tuo pussitus on minua askarruttanut, sillä en vaan hoksaa, millä keinoin sen saa vältettyä. Saa vinkata keltanokkaa / keltapaitaa!



Garter Stitch Swingy-Sweater
Lanka: 340 g keltaista 7 veljestä-lankaa
Puikot: 4 mm 

Oman työn tiimoilta on päässyt täppäämään jos jonkinlaista kojetta ja taulua. Jaksan vaan ihmetellä pienten ihmisten kykyä ja oivalluksia oppia käyttämään laitteita. Kotonakin päiväkoti-ikäiset tuntuvat olevan jo niin ajan hermolla. Ehkä kuitenkin heidän taiteellista luovuuttaan jaksan ihastella enemmän. Poikien isotäti täytti vuosia ja pojat ahersivat hänellekin oman läppärin! Tuo lahja on tuonut hymyn huulille mummojen kahvipöydässä :-)