keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

lillebror

Kesäloma on vienyt meitä sinne tänne. Lähelle ja kauemmas. Vajaalla miehityksellä ja toisinaan ihan koko komppanialla. Kesä on tuntunut oikealta kesältä. On ollut ilo seurata lasten riemua, polskuttelua, taitoa elää täysillä. Paljaat varpaat vilkkaavat, kesäistä pyykkiä narulle kuivumaan ja jäätelöä välipalaksi. Minäkin, joka olin vielä joku aika sitten henkeen ja vereen syysihminen, olen oppinut löytämään iloja muistakin vuodenajoista. Hyvä minä!


Nyt lomalla olen saanut erityisen tehokasta aikaa kunkin veljeksen kanssa yksikseen. Se on tuntunut hyvältä ja tärkeältä. Esikoisen kanssa matkasin muutamaksi päiväksi lentokonereissuun. Se oli pökerryttävän hyvä matka. Opimme paljon, toinen toisiltamme. Juttelimme hurjasti. Sain kertoa pojalleni nuoruuden matkoistani, opettaa sikäläisten ihmisten tapoja, väläytellä hippusia kulttuurieroista. Itse puolestani sain kaikessa rauhassa uppoutua esiteinin ajatuksiin ja turinoihin. Oli myös virkistävää tavata matkalla nuoruudenaikainen ystävättäreni, muistella vanhoja, kätkättää pikkutytön lailla ja ihmetellä elämää. Reissusta jäi niin monta hyvää asiaa pohdittavaksi, uuden innoittajaksi, lisää opiskeltavaksi. Lankaa en muuten kantanut kotiin kerän kerää, vaikka siellä jos missä sitä sukkalankaani olisi ollut tarjolla. 

 Futishuuma ei ota meillä laantuakseen. MM-kisojen loputtua viisi isointa miestäni suuntasivat pääkaupunkiimme palloa potkimaan. Minä jäin polskuttelemaan kotikulmille pikkuisimman kanssa. Voitte arvata, että tirriäinen on tiukasti kiinni minussa, kun tupa on niin hiljainen. Ei kuulu isoveljien tuttuja ääniä, eikä syli vaihdu alvariinsa. Nyt pikkuinen pysyttelee aamusta iltaan visusti lähelläni, mieluiten hikisessä sylissäni. Huh!


 Helteellä silmukat liikkuvat nahkeasti puikoilla. Sain kuitenkin työstettyä seiskaveikat villatakeiksi. Toisiksi pienin lillebror sai harmaa-omppu-sävyisen takin. Pienimmäinen ruskea-beesi-oranssin. Jätin neulomatta kuvioneuleet ja hunajakennot, sillä kaipasin pojille pelkistetympiä takkeja. Tällä kertaa villaneuleet esittelyssä ilman mannekiineja. Huh huh!


Pikkuveli
Lanka: 7 veljestä, 280g
Puikot 3,5 mm
Koko: 4vee

Napit kaivoin nappilootasta, joka täyttyy pitkälti kierrätysnapeista. Puhki kuluneet vaatteet riisutaan ennen roskista toimivista napeista sun muista ja jemmataan äidin lootaan. Five...tuo napin teksti hymyilyttää.

Lanka: 7 veljestä ja Janne, 200g
Puikot: 3,5 mm   
Koko: 1vee