sunnuntai 24. tammikuuta 2010

seebranraitaa

Jo reilu vuosi sitten neuleblogimaailman valtasi varsinainen Baktus-villitys. Blogit täyttyivät toinen toistaan ihanammilla ja pehmoisemmilla huiveilla. Minä maijamyöhäinen ehdin vasta nyt kokeilla tuota suosittua ohjetta.


Joulun alla kotiini rantautui kerän verran Hjertegarnin silkkialpakkaa. Tarkoituksenani oli tikuttaa siitä musta myssy. Mutta auts, kuinka lanka pistikin otsani kihelmöimään. Purkuun siis meni. Aikani pyöriteltyäni kerää hyppysissäni tajusin, että haluan itselleni seebranraitaa. Raitavillitys kun tuntuu valtaavan huushollimme ja ajoittain vaatekaappinikin. 


Kerä mustaa silkkialpakkaa ja pikkukerä luonnonvalkoista aloevera-Nallea muuntui kuin hetkessä raitahuiviksi. Ei tosin suoraan kaulalla pidettäväksi, mutta voihan sen kietaista vaikka takinkauluksen päälle lähtiessä uhmaamaan pakkasukkoa. 


seebranraitaa
Lanka: kerä mustaa Hjertegarn Alpaca Silkiä ja pikkukerä Novita Nalle aloeveraa
Puikot: 3,5mm


Kylmä on. Oikea talvi!

perjantai 22. tammikuuta 2010

toffeesukat

Toffeesukkaset valmistuivat jo aikapäivää sitten. Piti ihan kurkistaa sivuiltani, joko olin esitellyt sukat. En muistanut millään. Selvästikin sitä luulee tekevänsä asioita, vaikkei tosiasiassa teekään. Sama pätee toisinaan huushollaukseen. Luulin taas aamulla järjestelleeni huushollin siistiin kuntoon, mutta ympärilleni katsoessani en ole enää siitä varma. Kolmivuotias pyörremyrsky on tainnut pyyhkäistä tästä ohi. Ehkä jollain reilu kolmikymppiselläkin on osansa asiassa. Työhuoneen lattia ja olohuoneen pöydät ovat nimittäin lehtileikkeiden peitossa. Innostuin näet pakkaspäivän ratoksi leikkelemään inspiroivia kuvia vuosia marinoituneista naisen- ja sisustuslehdistä. Ihanat ideat, suuret suunnitelmat ja uudet unelmat kansien väliin...


Mutta siis ne sukkaset...
Neulomisnautinto oli huipussaan, kun pitkästä aikaa pääsin tikuttelemaan sukkia, joita aina tarvitaan. Primavera-sukkien ohjetta olin tainnut tavata jo vuosi sitten, mutta vasta nyt ohje nappasi kunnolla. Sukista tuli oikein mukavat, mallineule sopivan pelkistetty ja langasta tulee hyvälle mielelle. Olihan lanka ihan just minua varten värjätty. Kiitos vielä .k!


Primavera-sukat
Lanka: Zitron Trekking, 75g
Puikot: 2,25mm

Uudet sukkaset ovat taas puikoilla ja hyvällä mallilla. Ulkoa opitulla reseptillä. Tiedättehän sen?!? Eikä edes tylsistytä, vaikka ovat jo ties monennet tällä ohjeella. Rakas ystävä saa takuuvarmasti hyvät sukat!