perjantai 21. joulukuuta 2007

joulu




Oikein hyvää ja tunnelmallista Joulua!

torstai 20. joulukuuta 2007

sukkia

Esikoinen sai sukkansa ja tepsuttelee niillä jo tohkeissaan. Tuntuu hyvälle, että tilaus oli onnistunut, eikä sukat viru päivätolkulla sukkakorissa. Langan vyöte katosi neulonnan tiimellyksessä, mutta muistelen langan olleen Austermann Step-sukkalankaa, jota kulutin tähän perusperussukkapariin lähes kokonaisen kerän. Sukkien neulominen tuntui ajoittain hieman puuduttavalta, mutta jotain uutta ja erilaista neulomisessa kuitenkin oli. Ensimmäistä kertaa neuloin nimittäin sukat kärjestä ylöspäin. Olin kuvitellut, että tuollainen sukanneulontatapa on jotenkin hankala, muttei se mahdoton ollutkaan.


Cable Twist-sukkien mallikuvio juurtui Jitterbug-sukkieni myötä selvästikin takaraivoon, sillä seuraavat sukat ovat valmistuneet/valmistumassa twistaten. Farkunsiniset sukat ovat 7 Veljestä-langasta ja pienemmät, beesit ovat Maija-langasta, jota ostin syksyllä kokeiltavaksi.


Josko seuraaviin sukkiin saisin valkattu aivan uuden mallikuvion. Olin jemmannut viime kuulta synttärilahjarahaa johonkin ihanaan, omaan juttuun ja tilasin rahalla sukkakirjoja oikein kolmin kappalein. Ihania sukkaohjeita siis piisaa. Ja sukkalankoja kans. Kyllä pienen ihmisen pää onkin pökerryksissä moisista posteista.

sunnuntai 16. joulukuuta 2007

humua








Synttärihumua on ollut ilmassa. Kummeja, mummeja sekä muita rakkaita on käynyt onnittelemassa todella runsas määrä ja pienet sankarit ovat nauttineet huomiosta, ihmisvilinästä ja herkuista. Isossa padassa on porissut kalasoppaa ja jälkiruuaksi on lusikoitu kakkua. Hieman aiemmin oli lastenkutsut:

 
Neulejuttuja olen tuumaillut ja toteuttanut mahdollisuuksien mukaan. Isojen pitojen ja kiusallisen käsi-ihottuman vuoksi neulominen on ollut selvästi taka-alalla. Esikoisen puuduttavat perussukat neulon kuitenkin lähipäivinä urakalla loppuun, ennen kuin kirmaan inspiroivempien neuletöiden kimppuun. Muutama päivä sitten puikoilta valmistui tummanruskea Koolhaas-pipo, jota olin suunnitellut kuvaavani jonain aurinkoisena päivänä. Valoa on ollut vain niin niukalti tarjolla. Tässä oma piponi kuitenkin kolmosen päässä kuvattuna:
 


 
Koolhaas-pipo
Ohje: IK Holiday Gifts 2007
Lanka: Debbie Bliss cashmerino dk, 66g
Puikot 4,5mm ja 5

tiistai 11. joulukuuta 2007

uudet lempisukat

Tohkeissani tepastelen täällä uusilla lempisukillani.



Tiinan lempisukat
Ohje: Hello Yarnin Cable Twist Socks
Lanka: Colinette Jitterbug, 103g
Puikot: 2,5 mm

Toden totta. Pehmoista, kutittamatonta, ohutta, ihanan väristä sukkalankaa on siis todellakin olemassa!  Ja kaikki samassa kerässä! Nyt sormet syyhyää hankkia uutta sukkalankaa ja neuloa ihan itselle sukkia, jotka eivät atoopikkoakaan kutia. Eilen käsityötapaamisessa sain jo hyviä vinkkejä pehmoisista langoista, lisää otetaan ilolla vastaan!

Tämä Hello Yarnin sukkaohje oli tosi mukava ja helppo, kunhan vain alkuun pääsi. Mallikuviosta tykkään kovasti. Sopivan pelkistetty, mutta jotain kuitenkin. Sukkakuume selvästi nousee, mikä ei ole lainkaan huono juttu, kun sukankuluttajia omastakin taloudesta löytyy. Nyt puikoilla tilaussukat esikoiselle. Ensimmäistä kertaa rohkenin aloittaa sukat kärjestä, kun käsityöterapeuttien kannustus eilisessä tapaamisessa oli niin valtaisa. Kantapäässä mennään, kaima!

maanantai 10. joulukuuta 2007

joulun alla

Päivä näyttää taas niin harmaalta ja nurmikko paistaa vihreänä pienten lumikekojen välistä. Auringonpaisteesta ei ole tietoakaan. Kummallinen olo, kun jouluvalmistelut ovat touhukkaimmillaan. Tai meidän perheessämme oikeastaan synttärivalmistelut, sillä ennen joulun pyhiä juhlimme vielä kahta synttärisankaria. Tarjoilut ja koristelut on suunniteltu porukalla, varsinainen toteutus on viikonloppuna, mutta jotain pientä puuhastelua riittää jokaiselle päivälle sitä ennen. Tänä aamuna paistoin toisen tulevan sankarin kanssa kakkupohjia. Tuo vajaa pari viikkoa vaille nelivuotias kun on takuuvarma leivontakaveri. Voin melkein onnitella itseäni aamun reippaudestani, sillä flunssa tuntuu hyydyttävän, juuri kun puuhaa olisi enemmän. 


Niin muuten hyytyi vanha tietsikkammekin viime viikolla. Ihan noin vain. Ja sisälle jäi aarteeni, rakkaat valokuvani. Monen monta kertaa suunnittelin tallentavani kuvat levykkeille, ihan varmuuden vuoksi. Koskaan ei tuntunut olevan siihen aikaa. Nyt harmittaa. Pidän silti peukkuja, että kuvat ja minä vielä kohtaamme. Tunnemme yhden "ihmemiehen", joka osaisi ehkä pelastaa aarteeni. Jään vain odottamaan ja harjoittelen yhteistyötä tämän uuden koneeni kanssa. 

Touhun keskellä on valmistunut useitakin pieniä juttuja pukinkonttiin tai heti käytettäväksi. Nurkissa pyörinyt musta Isoveli-lanka sai uuden muodon jo pari viikkoa sitten. Nämä lapaset valmistuivat tosi joutuisasti vitosen puikoilla ja päätyvät pukinkonttiin. Samaiseen pakettiin kääräistään myös ruskeat hahtuvatumput, jotka neuloin Pirtin kehräämön hahtuvasta. Onnituivat mallikkaasti, mutta niitä en saa millään kuvattua tässä hämäryydessä.

  
Mustat palmikkolapaset
Ohje: Kotiliesi nro 21/2007 
Lanka: musta Novitan Isoveli, vajaa 100g
Puikot: 5

Nämäkin pukinkonttiin päätyvät tossut valmistuivat jo taannoin. Olin suunnitellut nämä itselleni, mutta himpun verran pieniksi jäivät. Koska alkusyksystä neulomani harmaat kippurakärkitossut tuntuvat olevan jatkuvasti ekaluokkalaisemme käytössä, ei näille tossuille ole vaikea etsiä uutta omistajaa... 


Ruskeat huopatossut
Ohje: Käspaikka
Lanka: ruskea Novitan Huopanen

Vaaleansiniset hahtuvatumput neuloin ja huovutin jo viime keväänä, mutta saivat komennon lankalaatikon pohjalle. Armotta liian suuret naiselle ja liian pienet miehelle. Hitaasti oivaltaen laitoin tumput viikko sitten pyörimään koneeseen uudemman kerran ja nyt niistä tuli ihan mukavat. Hieman ehkä leveät, mutta silkkialuslapasten kanssa käytettynä sopivat. Luulisin näiden olevan lämpöisetkin.


Nyt joulun alla on onni potkaissut minua blogiarvonnoissa kokonaiset kolme kertaa. Hannaliinin arvonnasta sain maniot tupsukoneet, joilla onkin lysti tehdä tupsuja hattuihin ja huiveihin. Ekaluokkalaisemme on varsinainen tupsumestari ja onkin tilannut tekemilleen tupsuille kaulaliinan. Kuulostaa hyvältä työnjaolta. Tänään aamupäivällä postiluukkuun oli ilmestynyt lankayllätys Nirunarulta. Pehmoista, kauniinväristä karstalankaa, josta neulon jotain aivan itselleni. Kaunis kiitos palkinnoista! 

maanantai 3. joulukuuta 2007

joulukuu

Joulukuuta eletään ja päiviin tuntuu mahtuvan kovasti supinaa ja rapinaa. Lapset ovat riemuissaan joulukalentereistaan ja hämmästelevät joka aamu Tipi-tontun tuomia pieniä yllätyksiä eteisaulaamme.
Tänä vuonna avaamme myös musiikkijoulukalenteria, sillä onni potkaisi minua Juulin arvonnassa. Viime perjantaina, juuri joulukuun kynnyksellä, postiluukustamme löytyi paketti, joka sisälsi kauniin pussukan laulukortteineen ja cd-levyineen. Tarkoituksena on siis nostaa pussukasta joka päivä yksi laulukortti ja laulaa kortin joululaulua musiikin säestämänä. Tuo oli aivan ihana palkinto ja ennen kaikkea upea idea! Juuli oli tosiaankin nähnyt vaivaa palkinnon vuoksi, kaunis kiitos siitä hänelle. Tämä musiikkikalenteri säästetään ehdottomasti tuleviakin jouluja varten. Tänä aamuna aamupalalla raikui muuten Rati riti ralla...


Ja olihan paketissa myös rasiallinen pikkuruisia, kauniita, ruskeita helmiä ja virkkuukoukku sekä ohje, kuinka helmiä voi koukulla työhön kiinnittää. Ilahduin kovasti noista helmistä, sillä moisia en ole koskaan käyttänyt. Voisinpa vaikka kokeilla helmiä piponi koristeluun. Kiitos vielä!

Viime viikolla kuopuksen päähän ilmestyi huovutettu myssy, joka oli virunut lankalaatikon pohjalla useamman kuukauden. Neuloin myssyn ruskeasta Fritidsgarnista ja huovutin tuttuun tapaan koneessa, mutta pesukoneeseen olikin jäänyt isoveljen toppahanska tarranauhoineen kaikkineen. Tuo otsan vieno epätasaisuus huopumisessa siis tarranauhan syytä. Myssy sai komennon lankalaatikon pohjalle, mutta näki taas päivänvalon, kun suunnittelin kuopukselle lämmintä hattua. Toinen pesukerta ei kuitenkaan tasoittanut virhettä, joten päätin, ettei moinen voi haitata pojan leikkejä. Meinasin ommella eteen jonkun merkin, mutta tuumasin taas, että pelkistetty on parempi. Myssy on lämmin ja mieluinen, onhan isoveljelläkin samanlainen.


Viikonloppuna innostuin surffaamaan ja eksyin ihanille neulesivuille ja löysin kauniita kuvia neuleista. Muutamia ohjeita sain napattua talteen, osa tuntuu olevan kiven alla. Interweave Knits Holiday Gifts 2007 tuntui olevan Helsingissäkin loppuunmyyty, kurjuus. Ehkäpä lehti ja minä kohtaamme toisemme vielä joku päivä. Pari päivää meni täysin ohjeita ihastellen ja neulelehtiä selaillen, eikä itse neulominen kiinnostanut lainkaan. Nyt ollaan kuitenkin takaisin normaalitilassa ja puikoilla ihanasta merinovillasta sukat itselle. Taisin ihan rakastua tuohon lankaan, joka ei kutita lainkaan ja on vielä ihanan suklaisen väristä. Sukista lisää tuonnempana, kunhan toinenkin sukka on valmis...