sunnuntai 24. kesäkuuta 2007

raitaa, raitaa...

Myssymania sen kun jatkuu ja myssyjä on valmistunut tasaiseen tahtiin. Mikä lie myssyvimma päällä, vaikka kelit ovat kesäiset ja lämpöiset... ja nämä valmistuneet myssyt kun ovat vielä sellaisia välikausimyssyjä tai pienemmille vasta sitten illan viileisiin tuuliin. No, mieluisia raitamyssyjä on kuitenkin ja lankana Tennessee!


Pienimmille halusin alunperin solmumyssyt, mutta sellaisia ei vielä näistäkään tullut. Uusimmasta Modasta sain ideaa myssyn päättelyyn ja tuommoiset "sarvet" sain niihin aikaan. 

Kolmonen ja nelonen myssyineen hiekkalaatikolla:



Esikoiselle myös ruskea pipo, mutta raidoitus vaaleanvihreä, eikä sarvea huippuun:


Kakkonen vielä kaipailee myssyä. Tilauksessa on mustavalkoinen pipo, suosikkijalisjoukkueen väreissä nääs...

Itselleni valmistui jo pari viikkoa sitten pitsinen hiuspanta ruskeasta Tennesseestä, kun sitä lankaa tuntuu vaan loputtomiin riittävän. Ohjeen nappasin surffatessa ja neuloin pannan kesälomareissulla autossa. Mukava, yksinkertainen malli. Ohje nyt jo hukassa, joten sen alkuperä itsellenikin hämärän peitossa. Joku ehkä tunnistaa tuon mallin?!? Malli siis kiva, kun i-cordit asettuvat kivasti tukan alle, mutta nyt kaipaisinkin moista mustana tai jopa pientä kolmiohuivia, jotta tukka pysyisi tuulisilla ilmoilla aisoissa. Oma äitikin testaili pantaa joku kerta käydessään:


6

maanantai 18. kesäkuuta 2007

vauvaneulomuksia

Kesälomalla puikot ovat suihkineet aina sopivassa rakosessa; milloin automatkalla, milloin hiekkalaatikon reunalla. Useita pikkujuttuja olenkin saanut valmiiksi. 

Yhdelle tyttövauvalle seuraavanlaista roosasta Novitan Bambusta: 



Ja pikkuiselle poikavauvalle vaaleansinisestä RY Bamboo softista: 

Molemmat myssyt tehty Novitan Wool-vyötteen ohjeella ja roosat tossut Novitan vauvaneuleet-lehtisen mukaan. 

Tuo sinisen myssyn lanka on kyllä jotain aivan ihanaa. Pehmeätä ja silkkistä. Lankaa kului myssyyn kerän verran eli 50g. RY Bamboo softista pitää loihtia vielä jotain muutakin, kun siinä on ihania hempeitä värisävyjä tarjolla ja lanka on suloisen pehmeää. 

Novitan Bambulankaa en ollut aiemmin neulonut. Vaikutti ihan kivalta langalta, tosin kovemmalta ja karkeammalta kuin tuo täysbambuinen. Myssyyn ja tossuihin roosaa lankaa meni yhteensä vain pari metriä yli kerä. Myssyn neulottuani kerä tuntui tuskin vajuneen puolilleen ja ajattelin heti neuloa söpöstelytossut myssyn kaveriksi. Jännäsin tietty langan riittävyyttä ja ihan kalkkiviivoilla täytyi todeta, ettei yksi kerä ihan riitä. Seuraavana päivänä piti siis lähteä bambuostoksille... 

Jossain välissä puikoilta valmistui myös yksi Bluebell-myssy Villapallon mainion ohjeen mukaan. 

keskiviikko 13. kesäkuuta 2007

myssymania

Tänne on iskenyt myssymania. Erilaisia myssyjä on valmistunut useampikin, eikä loppua tunnu näkyvän. Kaikille myssyille ei edes ole sopivaa päätä löytynyt, mutta ohje tai lanka on ollut vaan pakko testata.
Vaaleansinisestä RY Bamboo soft-bambulangasta oli tarkoitus neuloa uunituoreelle poikavauvalle 70 cm siksakmyssy. Kaivelin esiin vanhan Novitan vauvaneuleet-vihkosen ja niillä silmukkamäärillä neuloin (46s). 

Mielestäni neuletiheys täsmäsi ja annoin vaan mennä. Lankaakin jouduin käydä ostamassa lisää, ja isohan siitä kuitenkin tuli. Meinasin jo purkaa myssyn ja aloittaa pienemmillä silmukkamäärillä, mutta tuosta pehmoisesta ja ihanan kiiltävästä langasta tulikin oiva myssy omalle pikkuiselle nyt kesäksi tai sitten syksyksi. Syyshaalarissa on nimittäin juuri tuota vaaleansinistä, ja vaikka pää kasvaakin, ei tämä myssy varmasti silloinkaan purista. Pikkuisen haluan myssyä koristella ja otsaan ompelen ohuen kangasmerkin, jonka irrotin puhkikuluneista lappuhaalareista, joille oli jo langetettu roskakorituomio. 


Kuvassa merkki on vielä kiinnittämättä. Jollain kummalla taikavoimalla pysyy kiinni, vaikka meno kuvaustilanteessa oli räväkkä! Lankaa meni reilu 50g, ja nyt jo puikoilla uusi, pienempi versio pienemmälle vauvalle. Jotenkin vaan hankala arvioida, mikä on oikea koko minkäkin ikäiselle piltille. Niin sitä on vaan unohtanut, kuinka pieni pää vastasyntyneellä on. Olen jopa puhaltanut ilmapallonkin vauvan pään kokoiseksi ja sovitellut neulomuksiani pallolle. Poikasista se on ollut hupaisaa. Niin kyllä minustakin.

keskiviikko 6. kesäkuuta 2007

pehmoisia, silkkisiä syysmyssyjä

Kesäpäivä täynnä aurinkoa ja lämpöä ja puikoilta valmistuu lämmintä syksyksi. Itseäkin ihan huvittaa.
Pitkään olen ihastellut nättiä myssyohjetta ja viime viikolla hemmottelin itseäni ostamalla ihanan pehmoista luonnonvalkoista Sublimen cashmere merino silk arania. Lanka oli aivan ihana neuloa. Puikottelun lomassa oli kokeiltava langan pehmeyttä aivan poskea vasten. Tuntuu vaan niin uskomattoman pehmeältä. Samalla vauhdilla neuloinkin kaksi myssyä syksyä ajatellen, toisen itselleni ja toisen tädilleni. Tuo lanka teki sellaisen vaikutuksen, että jotain muutakin siitä olisi ihana neuloa. Olettaisin käytössä myös kestävän.
Tässä myssyt isoimpien poikasten päässä, joille luonnollisesti hieman isot. Poikaset kokivat kuvauksen kunniatehtävänä istua töröttäen hiekkalaatikon reunalla :-) 


Ohje: Neuleklassikot-lehtinen / Moda 1/2007
Lanka: luonnonvalkoinen Sublimen cashmere merino silk aran, yhteensä n. 130g
Puikot: 4 ja 4,5

Kuopus on oppinut konttaamaan. Poika tuntuu viihtyvän ulkona aiempaa paremmin, kun pääsee itse liikkumaan ruohikolla, tutkii kiviä, lehtiä ja käpyjä. Pallon perässä konttausvauhti on huima! Istahdin iltasella hetkeksi hiekkalaatikon reunalle samalla seuraillen poikasten kesäpuuhia ja aloitin samalla pehmeästä, vaaleansinisestä bambulangasta siksak-myssyä ystäväperheen pikkuiselle. Tuokin lanka on minulle aivan uusi tuttavuus. Näköjään on iskenyt halu kokeilla uusia lankoja...ja unho vajuttaa sitä aiempaa lankavarastoa.

tiistai 5. kesäkuuta 2007

kesälaitumilla

Kesälaitumille on kirmattu ja aurinko onkin hemmotellut ihanasti ensimmäisiä lomapäiviämme.
Pari viikkoa taaksepäin selailimme täkäläisessä neuletapaamisessa neulekirjoja,  -kirjasia, -lehtisiä, mitä kukin :-) Ensimmäsitä kertaa selailin Vogue Knitting-lehteä ja ihastuin erääseen pitsiseen jakkuun. Ihastukseni oli niinkin valtaisa, ettei ohjeen lontoon kieli minua estellyt tarttumasta siihen työhön. Olin juuri ostanut valkoista Novitan Samosta, ja hämmästyksekseni tuo lanka kävi juuri tuolle ohjeelle. Ei kun tuumasta toimeen!

Lanka tuntui mukavalta käsissä ja neulominen oli ripeää, kun lankakin oli vaihteeksi paksumpaa. Välillä piti käydä ostamassa yksi kerä lisää lankaa, jota yhteensä taisin kuluttaa työhön 300g. Lanka riitti juuri sopivasti, sillä hukkalankaa jäi korkeintaan puoli metriä! Ohjeen kääntäminen oli yllättävän mutkatonta. Hyödynsin netin neulesanastoa ja kerran, illan viimeisimpinä minuutteina sain salamannopeaa konsultaatioapua neuleystävältäni ja työ taas jatkui. Kiitos Hekla!


Jakku valmistui äidilleni viikonloppuna. Eilen iltapäiväauringossa äiti sovitteli jakkua ja totesi sen mieluisaksi. Jakku pakataan kuulemma ehdottomasti matkalaukkuun, kun hänellä suuntana muutamien päivien päästä Santorini. Siinä paras kiitos! Kuvassa jakku vielä höyryttämättä.

Sain muuten muutama viikko sitten Modan kylkiäisenä Klassikkoneuleet-kirjasen/lehtisen/kirjan/minkälie. Käsityötapaamisessa termistö aiheutti keskustelua, sillä kuvittelin Modan lupaaman Klassikkoneuleet-KIRJAN olevan paljon paksumpi ja jykevämpi, niinkuin kirja yleensä on. Ei siis ohut lehtinen. Vai olinkohan minä ymmärtänyt väärin?!? Löytyi siitä kuitenkin mukavia ohjeita. Puikoilla nyt lehtisestä pipo syksyksi...